Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna okénka Fabie

Od: fd odpovědí: 7 změna:

Hezký den. Prosím, nemáte někdo odkaz na návod, jak u Fabie Kombi - 1 vyměnit zadní sklo za spolujezdcem? Díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jaký návod? Odplastovat interiér a okénko vyřezat stejným postupem jako čelní sklo.

Je tam ovšem zajišťovací plastový trn, tak ho můžeš klidně i rozbít a vlepit nové.

fb
hodnocení

Vyřezat? To asi ne. Tam se to vyměňuje tak, že se vyndá čalounění, okno vyndá a nandá nové. Ale když jsem to nikdy nedělal, tak se ptám. Od toho tahle poradna je, ne?

Které sklo? Na kombi karoserii to nejzadnější boční?

Nebo na bočních dveřích?

fd
hodnocení

na dveřích, co lze stahovat. Tady ještě tou kličkou

hodnocení

2x

Takže sklo zadních bočních dveří :

Vydloubnout plastovou pákou malou část krytu madla a velkou část krytu madla posunout na vyloupnuté místo a až pak vyjmout.

Pod kličkou stahování je prsten. Ten odsunout stranou a kličku stahování sejmout.

Tapec je nacvaknutý na cvočkách. Možná jsou i dole T15 šroubky jako u předního tapce.

Vydloubnout tapec plastovou kartou. Vyháknout z něj bowden kliky a opatrně na kolíček nahoře.

Pokud nejde a v rámu dveří nahoře dost sedí, tak podstrčit dřevěný trámek a podseknout nahoru.

Nikdy tapec nepáčit a nelámat odehnutím. Zlomí se snadno!

Uvidíš plech stahovačky. V zadu jsou vždy nýty. Jen ty vnější odvrtej. Klikou sjeď sklo aby jsi přes vydloubnutou gumovou zátku viděl na svěrný šroub skla. Pak sklo uvolni a po oddělání těsnících lišt vyjmi ven.

To malé sklo je součástí těsnících gum.

doplněno 08.08.22 17:30:

doplněno 08.08.22 17:31:

fd
hodnocení

Super. To je návod pro blbce. Teda pro mě ! Díky moc

Já zas blbec myslel, že jde o to kombíkové okno :-D

autodily-stancl.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]