Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samoobslužné čerpací stanice

Od: slavo® odpovědí: 33 změna:

Jaký na to máte názor.

Napřed zaplatit určitou část a potom za tu cenu tankovat.

Nikdy přece nevíte kolik se do nádrže vejde paliva a tak nemůžete nikdy natankovat plnou a neb na x-tý pokus.

doplněno 07.08.22 18:58:

Ne - napřed zaplatit např. 1000 Kč a potom stojan vydá palivo za max. 1000 Kč

pokud navolí víc, tak má smůlu a palivo nemá za např. 45 Kč , ale za třeba 60 kč litr.

protože stojan vydá při ceně 45 Kč - max. 22 litrů a když se to do nádrže nevejde 22 litrů ale jen např. 18 litrů tak holt smolík.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

10x
Jestli to nahodou nebude tim, ze to co zadas na terminalu je pouze blokace a platba se pak realizuje pouze v te vysi, za kolik jsi natankoval.

riva
hodnocení

8x

Kartou? No tak to se nakonec strhne ne tolik, co si člověk navolí, ale tolik, kolik skutečně načerpal. Kdo chce plnou, tak si navolí za víc, než kolik se tam vejde.

Nikoliv... třeba čerpací stanice Prim mají automat na kterém navolíte částku, zaplatíte a podle částky Vám stojan vydá patřičné množství paliva.

tomas13
Čerpací stanice Prim v Mlade Boleslavi funguje jak popisuje riva. "Zaplatím" kartou 2000,natankuje 1600 a tolik se taky strhne

hodnocení

6x
Ale světe div se, když to neurejduješ a natankuješ jen 18 litrů, zaplatíš jen 18 litrů.
Jak prosté, milý Watsone.

hodnocení

6x

Tak na takovou čerpací stanici jako v doplnění jsem ještě nenarazil. Jinak na samoobslužných už několik, ale bylo to tak, že se na kartě předem blokovala maximální částka, jakou jsem si navolil (třeba 3000 Kč), pak jsem natankoval plnou dejme tomu za 2560 Kč a těch 2560 Kč se reálně z účtu strhlo. Víc než za 3000 Kč by mi to nedovolilo natankovat.

To by mě zajímalo, kde se taková samoobslužná čerpací stanice, jak o ní píšete, nachází.

Ale jo, narazil jsem na ni v Litvě, Klaipeda. Plnička CNG - brala pouze hotovost a nevracela.

007cz
Zkuste natankovat v Rusku, i v Estonsku jsem na to narazil, nahlásíš, zaplatíš a bába ti pustí palivo a nevypne ani když ti benzín teče na zem.
jd

Jistě, ale on psal o korunách českých.

hodnocení

Mikihans - mýlil jsem se - navolím max. a pokud se to tam nevejde, tak si to strhne z účtu jen to co bylo odebráno.

Vím, že jsem navolil 500 Kč a strhlo si to jen 462 Kč protože se tam víc nevešlo.

Ověřeno z výpisu z účtu.

jd

A ty máš problém si nechat větší účtenku přímo na samoobslužné čerpací stanici? :)

jd
hodnocení

2x

Slávo Pravda, že pro lidi, kteří neumějí si vypočítat kolik těch natankovat krát cena paliva = limit, tak první 1 až 3 použití samoobslužných čerpacích stanic může být trošku problém :) Ale myslím že když si nastavíš 5000 a máš současně 5000 na té kartě, tak chybu neuděláš. Přece kdykoliv můžeš ukončit tankování a nebo se ukončí samo po naplnění nádrže...

... si nevšimls, že částku můžeš navolit i na některých běžných čerpacích stanicích... Ale tam je to čistě jenom o tom, že se zastaví čerpadlo a nepřećerpeš částku.

jd
hodnocení

2x

To co pises "doplneno", tak to je dobra KRAVINA :) Ty jeste nemas ridicak, ze ne? Jestli mi ukazes takovou uctenku, ze ti prepocitaji cenu paliva, tak ti tu uctenku proplatim a tankovals zadarmo :))

Kolego, to že jste se s takovou čerpačkou nesetkal, neznamená že neexistuje. Já na ní tankoval několikrát.

Neurážejte tazatele... porušujete tím pravidla.

jd

Urazil čím? V Čechách podobný princip není možný, šlo by o porušení cenových předpisů a bezdůvodně obohacení. Cena musí být předem známa. Proto jsem chtěl vidět účtenku.

Je to nesmysl, aby vám na účtence vyjela jednotková cena jiná, než která je zveřejněna v ceníku.

hodnocení

1x
Takže já znám takovou, kde si nastavím částku a pokud ji nevyčerpám, pokladna vydá "dobropis", na který mohu příště tankovat... Takže, když to přeženu, zaplatím kartou 10 000,- a chodím pravidelně tankovat ke stejné pumpě... Tento způsob mi taky moc nevyhovuje.
Další benzinka, v jiné obci, nastavíte max a kolik načerpáte, tolik vám nakonec z karty stáhne. Načerpáte ovšem do maxima, co jste zadal...a méně, podle potřeby... a plnosti nádrže

jirib
hodnocení

1x
Automat vydá potvrzení o zaplacení a při nevyčerpání navoleného objemu,tak vydá dobropis na pozdější uplatnění u majitele nebo až bude otevřeno.
zelenavlna.rozhlas.cz/...
jd

To bylo před X lety, kdyz to jeste neumeli procesovat. Nebo to jeste nekde Benzina ma? Tezko.

makk
hodnocení

1x

Při platbě kartou platíte předem, ale stanovíte si limit, kolik maximálně si z karty může vzít. Takže klidně "zaplaťte" 10tis, natankujte plnou a ono vám to strhne jen tolik za kolik jste skutečně natankoval.

hodnocení

0x

Budete se možná divit, ale placení dopředu s následnou refundací je naprosto běžné jak v USA, tak v Rusku a okolí.

jd

Ale určitě jde o placení? Není to jenom blokace? Prostě ta blokace po vyúčtování zmizí a vy vidíte jenom utracenou částku. Pokud by se jednalo o refundaci tak vidíte debetní částku a potom vrácenou kreditní částku na výpisu.

Dalo by mi moc práce hledat staré bankovní výpisy. Ale probíhalo to tak, že jsem dal kartu a dohodl se na částce. Po natankování jsem dal kartu znovu pro vratku.

hodnocení

0x
Co je to za benzínku? Já se tedy setkal a setkávám jen s principem blokace max částky a zaplacením té reálné (akorát jsi se nedostal logicky nad max). V době kdy jsem se okolo obchodu pohyboval tak se stávalo, že některé banky držely blokaci třeba i 3 dny a občas to někdo zkoušel u nás reklamovat. Ale šlo o věc banky...

Tady u nás čerpací stanice Prim... zadáte částku, zaplatíte a podle částky Vám stojan natankuje příslušné množství paliva.

Co by se stalo, pokud by se do nádrže příslušné množství nevešlo nevím. Pokud jsem zde tankoval, vždy jsem raději volil menší částku, abych měl jistotu, že natankuji celé zaplacené množství paliva. *nevi*

No bude to fungovat jak píšu ;) fungovalo to tak i před 10 lety. Není žadná to novinka.

vernon
hodnocení

0x
Většinou se nejedná o platbu, ale o blokaci. Platba probíhá až po natankování. Terminál totiž nemá jak jinak zjistit, zda nebude nebo už není překročen limit.
V USA to funguje na okamžité stržení částky a případné vrácení neprotankované částky - platební terminál ve stojanu čerpačky to umí. Nebo se částka zaplatí kartou a zbytek vrátí obsluha pumpy cash...

krtek6
hodnocení

0x

Využívám samoobslužnou benzinku u nás "Benzina Expres" . Když pominu to, že benzín je tam vždycky o 0,50,- levnější, protože je to bez obsluhy, tak mě to vyhovuje.

Platba na této benzínce funguje na principu SIPA. Ty zadáš maximální částku co si může benzínka strhnout. Když zadáš střeba 1000,- tak pumpa poběží a benzín poteče do 1000,- a pak ti vyjede účtenka. Když by ses rozhodl třeba v půlce, že chceš jen za 500,- nebo bys zjistil, že se tam toho víc nevleze a natankoval bys jen za 850,- , tak prostě položíš pumpu na stojan, úkon se ukončí a strhne se ti jen 850,- a zase ti vyjede účtenka.

K dokonalosti tomu chybí jen jedna věc. Blbci z Benziny si zas vymysleli svou aplikaci na placení, takže buď musíš otrocky zaplatit plastovou kreditkou nebo přes jejich appku. Evidentně jim někdo neřekl, že lidi dneska platí přes "google pay"

hodnocení

Tak je to tak.

Chtěl jsem za 200 do kanystru a nevešlo se to tam, tak si to strhlo jen 158.

Díval jsem se do historie na účtu.

vernon
Placení kartou je pohodlnější. Google Pay si strč do ...

A co je to Google Pay? Karta vahraná v mobilu, originál v plastu vůbec nemusí existovat.

krtek6

vernon: no určitě je placení kartou pohodlnější...proč nosit jen jednu univerzální věc, když můžu nosit dvě a více...to dává smysl*alene*

@Vernon Určitě jste chtěl napsat "do mobilu", že? *smich*

hodnocení

0x

v Kopřivnici u Teska při nevyčerpání vložené částky(hotovost) vydá stojan doklad s kodem pro uplatnění při dalším tankování,totéž v Jihlavě u Teska,Iccomu,a td.*ua*Možná by stačilo se líp podívat na návod k obsluze*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]