Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabie I samovolné zamykání

Od: andyn315 odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda jde nějak jednoduše odstranit problém se samovolným zamykáním. Auto odemknu a za pár sekund se samo zamkne i při otevněných dveřích. Je mě jasné, že jsou to mikrospínače v zamcích bohužel jsou už 3 dveře špatné. Jde tohle zapojení nějak přerušit, aby se nemuseli měnit zámky? Nelpím na funkci mikrospínačů. Děkuji za rady.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Tak když to odemknete, tak do 20 vteřin otevřete dveře řidiče. I potom se zamkne?

Pochopitelně, když mu nefungují mikrospínače. Auto nijak bez nich neví, že došlo k otevření dveří a tak se z bezpečnostních důvodů proti nahodilému odemčení zase zamče.

andyn315
hodnocení

Ano přesně tak.. nechce se mě kvůli tomu měnit 3 zámky, když ta funkce není důležitá.. nejraději bych ji jen vypnul pokud je to možné?

jd

Pokud máte dveře otevřené, zdůrazní že dveře řidiče, tak ti snad nejdou zamknou t, když jsou otevřené

kolik stojí ten mikrospínač? A je i v pátých dveřích? Viděl jsem, jak pátých dveřích to dělalo brikule a občas to svítilo a občas to nesvítilo (s otevřeným kufrem), myslím světýlko v kufru, u Fabie jedničky.

jd
andyn315
hodnocení

i otevřené dveře jdou právě zamknout, proto jsem to chtěl vyrušit. Sice mikrospínač stojí pár korun, ale za odvrtání těch třech plechů a výměnu chtějí taky pár tisíc, což se mě kvuli tomu dávat moc nechce

jd

Urcite i u ridice?

Tak chvili pockej a Spoj to i s opravou stahovacky, jestli mas okna v elektrice tak stahovacky se dolamou, nejdrive leva a zahy i prava...

1)

2)

hodnocení

0x

Jestli jednoduše, tak odpoj jednotku centrálu (komfortku).

Zamykej pak jako Š120 kolíčky a klíčema. Kufr si nech na odskok bowdenem.

andyn315
hodnocení

a nejde jen prostě nějak udělat aby si auto myslelo, že ty dveře jsou otevřené?

andyn315
hodnocení

To je celkem nepraktické řešení, když kolíček zamáčkneš a zajede pod uroveň tapecu tak ho nahoru už rukou nevytáhneš,

To je zas materiál...*zed*

Pokud zámky nejsou zamknuty na SAFELOCK (tedy nadvakrát), tak kolíček vysune zatáhnutí za vnitřní kliku!

Na Safelocku pochopitelně ne!

...

K vůli mikrospínačům se celé zámky nemění. Jen ty mikrospínače!

andyn315
hodnocení

To je materiál.. já se ptal zda to jde vypnut ne, že mě to někdo vymění za pár tisíc

jd

Originální dálkové ovládání? Tak to možná jde, nevím.

aby se pouze nezamykal po 30 vteřinách, tak to určitě nejde.

andyn315
hodnocení

Ano originál..

jd

No vyřadit dálkové ovládání, tak to asi nějak musí jít, když si chceš namontovat vlastní dálkový system, možná kódováním jednotky, nechce se mi to hledat...

nahoře jsem ti hodil videa, jak se to dá opravit, ale to se ti určitě nebude chtít dělat

jd... origo dálka je součást komfortu stejně jako centrál je součást komfortu. Obojí v jedné krabce.

Samozamykání nemá vliv na to, zda odemkneš a neotevřeš dveře (nebo auto to neví) dálkou nebo manuálně klíčem v zámku.

jd

Opravdu funguje samozamykání, když otevřeš klíčkem Centraal? To mi přijde nelogické, nemohu to vyzkoušet, protože mám zaslepené zámky :) logika je přece v tom, že omylem zmáčkneš dálkový ovladač A proto si z bezpečnostních důvodů při neotevření vozidla toto uzamkne po cca 20s

jd... zámky se odemykají impulzem. Ten dá klíč co by tlačítko na jednu či na druhou stranu a dle toho stiskne mikrospínač.

Je jedno, jestli dveře odemkne dodělávaná dálka (třeba od škody BKA4000100) nebo Origo komfortka s dálkou nebo klíč.

hodnocení

0x

a nejde jen prostě nějak udělat aby si auto myslelo, že ty dveře jsou otevřené?

Auta a někteří tazatelé myslet neumí. Potřebují vstupní signál ve formě spínače, který je sepnut či rozepnut.

Nebo má snad auto oči a vidí, že má otevřené dveře?!

andyn315
hodnocení

No když neumíš poradit, tak lepší nic nepsat. K čemu je ten signál teda tak důležitý? Pokud je jen k tomu, že se samo zamyká a rozvěcují lampičky, tak je dle mého nedůležitý a nevadí, když se vypne.

Je toho daleko víc, ale už ti psát nebudu.

Nevím co čekáš. Nemáš vybavení, sám tomu rozumíš jako koza petrželi a opravit to nechceš, protože nemáš prachy.

No, tak nejezdi autem *frajer*

andyn315
hodnocení

Kvalitní kecající expert :D :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]