Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fichtl se nechce rozjet

Od: paveldvoracek odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám jawa 50. Je po výbrusu, kraburator vyčištěný atd atd. Motorka se nastartuje ale, když to kopnu na 1ku a spouštím spojky a přidávam plyn tak mi motorka buď zdechne a nebo ji musím napomoci se rozjet. Hladina plovaku je v pohode, trisky jsou čisté, šteloval jsem trisku, jehlu jsem zkoušel na všechný zářezy ale, stále nic. Ještě zkusím vyměnit svíčku ale, to je tak jedine co mě napadá. Takže bych potřebovál poradit. D:

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

2 základní věci - směs, jiskra. Taky může být přicpaný výfuk

... ještě je zde 3.parametr...vyfuk
prst byl rychlejší než přečtení do konce.

olinl
hodnocení

2x

Zkoušení je naprd.. Jsou přesné instrukce v "Příručce motocyklu" pro záběh motoru (nebo po výbrusu). Pokud tu příručku máš, tak vše nastav podle návodu pro "záběh". Svíčka musí být originál nebo přímá náhrada, nemůžeš tam dát cokoli, protože se vyrábí i svíčky s odrušovacím odporem, fichtl na takovou svíčku nepojede tak jak má. Přerušovač-kladívko, pevný kontakt, kondenzátor je v pořádku, předstih nastaven i odtrh na vzdálenost jak má být? Cívka u magneta občas odejde, byla předtím funkční? Benzín je v poměru s olejem jak má být? Filtr vzduchu vyčištěn, je to otevřené? Co fajfka svíčky a vysokonapěťový kabel, kolik to má celkem ohmů a jak vypadá ta fajfka uvnitř, pružina je OK? Není někde nedotažený, zrezivělý spoj na drátech?

olinl

Dílenská příručka se dá i případně sehnat např. příručka jawa 50 /... Dílenská Příručka/... možná zdarma na Uložto.cz bude ta příručka také..

hodnocení

1x

co předstih?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]