Nejste přihlášen/a.
Zdravím, úspěšně jsem opřel auto o sloupek plotu (viz foto). Rýhy jsou poměrně hluboké po přejetí prstem jsou znát, jsou zblízka vidět. Šířka zhruba 5 cm. Poradíte jak se těchto rýh laicky zbavit, a hlavně jakým laicky dostupným postupem? Koukal jsem že na trhu jsou nějaké tužky či rozlešťovací sady. Nikdy jsem s tím ale nepracoval. Ale auto není žádné BMW tak bych to zkusil svépomocí. Předem děkuji za zkušenosti, odkaz na osvědčený produkt či praktické rady.
3x
Stačí málo a z drobné opravy bude velká škoda. Vzhledem k ceně plniču, kýtu, antisilu, barvy , laku atd je na tak malý místo cokoliv kupovat zcela nerentabilní, protože za kvalitní materiál dá člověk skoro tisícovku a na tohle spotřebuje úplný minimum.
0x
Pokud je to až na plech, tak ten blatník za rok shnije, ať to zapatláš jakkoliv.
Trochu lepší postup bude: šmirgl, odrezovač, šmirgl, odmasťovač, tmel, šmirgl, odmasťovač, plnič, šmirgl, odmasťovač, barva. A případně ještě odmasťovač a bezbarvý lak, ale žádnou perleť asi nemáš, tak je lak zbytečný. A brousit vždy pod vodou. Takhle to vykvete asi za 3 roky.
A nejlepší postup bude lakovna - těch 3-5 tisíc snad není taková hrůza. Ale časem to vykvete taky. ![]()
Pod vodou se brousí pouze plnič, pokud nemáš excentrickou vibrační brusku s odsáváním. Kyt se brousí na sucho, protože je nasákavej...
Proč by to mělo hnít do třech let? Nikde nevidím korozi.
Ano, pokud nesmyslně zbrousiš vše až na plech a pokřtíš to úplně zbytečně odrezovače, tak hnilobu nastartuješ.
Laicky jsem myslel že se tyto drobnější škrábance nechají něčím zakrýt. Existují různé sady na opravu škrábanců či tužky atd. V podstatě mi teď jde o to, abych to zakryl, než to opravdu bude třeba reznout. Čímž předpokládám, i když to nebude 100%, tak zpomalím destrukci. Tedy tyto "internetové postupy" či "domácí metody" nefungují? Lakovna je až poslední řešení s ohledem na ekonomiku.
0x
Ta návštěva lakovny a poptat se na cenu a "výdrž" té opravy je poměrně dobré řešení, ať případně nabídnou dvě možnosti.. Řeší to tam denně, cenu si myslím odhadnou přesně. Někdy stačí jen nějaká retuš, v případě že je to na kov, tak to je větší rozsah prací, aby to nějakou dobu vydrželo.. V domácích podmínkách, pokud to nemáš až "na plech/kov" by klidně stačil i lak na nehty ve vhodné barvě a pohrát si s tím-dát několik vrstev, obrousit výstupky do roviny a na to celé potom vosk. Je potřeba brousit jen nejnutnější, jak šáhneš vedle, celé se to zkazí.. Vidět to určitě bude až z blízka, ale lepší/profi by byla ta lakovna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.