Nejste přihlášen/a.
Zdravím, úspěšně jsem opřel auto o sloupek plotu (viz foto). Rýhy jsou poměrně hluboké po přejetí prstem jsou znát, jsou zblízka vidět. Šířka zhruba 5 cm. Poradíte jak se těchto rýh laicky zbavit, a hlavně jakým laicky dostupným postupem? Koukal jsem že na trhu jsou nějaké tužky či rozlešťovací sady. Nikdy jsem s tím ale nepracoval. Ale auto není žádné BMW tak bych to zkusil svépomocí. Předem děkuji za zkušenosti, odkaz na osvědčený produkt či praktické rady.
Pokud je to až na plech, tak ten blatník za rok shnije, ať to zapatláš jakkoliv.
Trochu lepší postup bude: šmirgl, odrezovač, šmirgl, odmasťovač, tmel, šmirgl, odmasťovač, plnič, šmirgl, odmasťovač, barva. A případně ještě odmasťovač a bezbarvý lak, ale žádnou perleť asi nemáš, tak je lak zbytečný. A brousit vždy pod vodou. Takhle to vykvete asi za 3 roky.
A nejlepší postup bude lakovna - těch 3-5 tisíc snad není taková hrůza. Ale časem to vykvete taky.
Laicky jsem myslel že se tyto drobnější škrábance nechají něčím zakrýt. Existují různé sady na opravu škrábanců či tužky atd. V podstatě mi teď jde o to, abych to zakryl, než to opravdu bude třeba reznout. Čímž předpokládám, i když to nebude 100%, tak zpomalím destrukci. Tedy tyto "internetové postupy" či "domácí metody" nefungují? Lakovna je až poslední řešení s ohledem na ekonomiku.
Ta návštěva lakovny a poptat se na cenu a "výdrž" té opravy je poměrně dobré řešení, ať případně nabídnou dvě možnosti.. Řeší to tam denně, cenu si myslím odhadnou přesně. Někdy stačí jen nějaká retuš, v případě že je to na kov, tak to je větší rozsah prací, aby to nějakou dobu vydrželo.. V domácích podmínkách, pokud to nemáš až "na plech/kov" by klidně stačil i lak na nehty ve vhodné barvě a pohrát si s tím-dát několik vrstev, obrousit výstupky do roviny a na to celé potom vosk. Je potřeba brousit jen nejnutnější, jak šáhneš vedle, celé se to zkazí.. Vidět to určitě bude až z blízka, ale lepší/profi by byla ta lakovna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.