Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1fabie na 2 valce?

Od: fibi® odpovědí: 11 změna:
Zdravím, již nějakou dobu mě při rozjezdu opravdu jen mírně cukalo auto. Ale při opatrném rozjezdu se to dalo eliminovat. Teď mě ale při venkovní teplotě přes 36 a po 350 km 3x ztratilo výkon a objevila se ikonka motoru. Motor běžel jako na 2 válce. Ale po chvilce jsem nastartoval a v pohodě odjel. Vzhledem k tomu že jsem to měl domů už jen 40 km jsem tedy nakonec dojel.
Můžou to být zapalovací cívky? Podotýkám , že jsem po kompletní výměně rozvodů a je to jedničková fabie 1,4 kombi.
doplněno 03.08.22 22:54: Zní to možná divně, ale temhle motorum už moc nerozumím, jen když jsme ji koupili tak to dělalo také a vymenili jen jden asi tedy modul
doplněno 03.08.22 23:56: Ještě koukám že to není 1,4 ale 1,2 a je z roku 2007 a typ BME

1fabie na 2 valce?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zapalovací cívky jsou u HTP poměrně běžná závada, takže to určitě může být vadnou cívkou.

hodnocení

0x

Zapalovací cívky?

HTP nebo čtyřválce typu BKY?

U BKY,BBY,... se stává, že netěsní víko ventilů s vačkama a pak teče olej do prostoru svíček a utopí je.

Zkraty a přetížení modulů svíček (i při vadné svíčce, která sice jakž tkž jede, ale je na výměnu) moduly zničí a jsou na výměnu.

doplněno 03.08.22 23:51:

Na fotce je těleso konekotru a jeho číslo dílu.

Podívej se do TP, pokud nerozumíš a najdi objem, kw, kod motoru.

doplněno 04.08.22 00:07:

Pokud jsou komprese vpořádku, tak opravdu odešla cívka. Ona může klidně zastudena fungovat a pak "vypadne funkci" a je nefunkční.

Cívky většinou odchází zanedbanou výměnou svíček, kdy je vysoký odtrh a modul se víc namáhá.

hodnocení

Ok, takže pro jistotu koupim i svíčky. Jsou tam fakt dlouho. :(
Díky moooc

hodnocení

0x
Diagnostika ti povy kerej to je valec jak odejde jedna casem dou i zbejvajici civky
Ja bych dal novy svičky a i cívky
club-opel.cz/...
Že když odejde jedna, odejdou i další, vůbec nemusí být pravda. Koupil bych třeba jednu navíc a vozil ji s sebou, kdyby bylo potřeba vyměnit, ale sám mám na HTP jednu už několik let vyměněnou, další dvě jsou původní, a normálně fungují. Zbytečné měnit preventivně funkční cívky :)
Tak jednu uz menil ted druha zbejva posledni
Třeba u 1.8T 01 mam zkušenost že jak to vzdala prvni do pul roku šli všechny
Jo tak to doplnění, že jednu už má vyměněnou, jsem nečetl. Potom opravdu může vyměnit i třetí a nechat si případně jako nouzovou rezervu tu vymontovanou funkční :)

hodnocení

Tak rano když jsem jel pro díly me to jeste jednou udělalo, ale po výměně svíček které byly hotová katastrofa najednou nemohu najit která civka stávkovala. Asi ji budu muset mit s sebou jako díl.
1fabie na 2 valce? #2
1fabie na 2 valce? #3
No ty sou hezký *smich*

No tak to jsou odtrhy jako kr*va. Se vůbec nedivím, že zapalovací modul odešel *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]