Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Když vyměním motor u (octavie 1 1.8t 110kw,) za motor z (octavia rs 1 132kw), tak jak je to s legalizací bude třeba nějaký problém na STK (EMISË? že je jiný kod motoru nebo by neměl být žádný problém. Zkoušel jsem hledat ruzně na netu, a nemohl jsem najít konkrétné tady ten dotaz, předem díky za všechny odpovědi
Mě na Favoritu vyhodily z to, že jsem udělal přestavbu karbu na monotronic. Blok a čísla stejné. Jen sání a elektronika a další jiné.
Tak asi půjde nějak zařídit, že ten typ motoru nepůjde najít ne? Jasně byrokracie se poslední dobou šíleně zvyšuje, ale s emisemi to nic neudělá, myslím. Jsou tam dvě landy a ty motory jsou vesměs stejný.
A mimochodem, jak si ten problém vyřešil? Hádám že na příští kontrole už ten kód motoru nebyl čitelný
To by mi nepomohlo. Podle VIN tam patřil karbec. Tak jsem to před technickou přemotovával asi 4 kontroly a pak jsem ho poslal pod kytky a rozprodal díly.
Nojo ale AUM a RS je na chlup stejny motor. Muzete prohodit i ECU a neni problem.
to je přece dost podstatný rozdíl, než když měníte motor z elektronického vstřikování na mechanické apod. co? Takže podle mě jestli ten kód se podaří znečitelnit, tak by mě opravdu zajímalo, jak by to mohl ten technik poznat?
předesílám, že jsem na STK byl pouze jednou Jsem greenhorn
mikihans... pro mě bylo super i to, že karb a spi měli ve verzi 135 stejnou vačku. Takže šlo jen o přípravu směsi. Nic jiného. Bohužel neprošlo.
Číslo motoru - motor jako takový tuším kW úplně přesně neurčuje. Jen jako komplet s přípravou směsi tou nebo tou a výfukovým systémem určuje jako celek kW.
781.135 karbec 43kW Euro0
781.135...karbec ekotronic... fakt netuším popisku, ale měl by mít setrvák z monotronicka na snímač 42kW
781.135B... monomotronic 40kW EURO1
781.135M... osazen vstřikama a jednotkou Simos 2P 40kW ale to už je Felicia. EURO1 i 2 dle FW nebo jen EURO2 tam si nejsem jist na 100%
...
44kW byl jen AZF ve Fabii 1.4 a plnil Euro 4
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.