Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SWAP motoru 1.8T

Od: octavia odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

Když vyměním motor u (octavie 1 1.8t 110kw,) za motor z (octavia rs 1 132kw), tak jak je to s legalizací bude třeba nějaký problém na STK (EMISË;)? že je jiný kod motoru nebo by neměl být žádný problém. Zkoušel jsem hledat ruzně na netu, a nemohl jsem najít konkrétné tady ten dotaz, předem díky za všechny odpovědi *palec2*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

0x
Ano, bude problém. A velký.

hodnocení

0x
Takové auto pak neprojde ani evidenčkou natož technickou.. Vykašlal bych se na to..
jd

A jak to poznaji? Ten motor Z RS je s motorem AUM uplne stejny. Mozna o chlup vetsi turbo KKK.

Dobře.. ať to tam teda bez obav napere ;) A kdyby náhodou nějakej šťourálek hledal ten kód,tak má dělat co? Mě i na usmoleným Fáčku hledali na evidenčce typ motoru a taky jsou na pohled stejné.Měl jsem tam typ 135 místo 136 a vadilo to..

Mě na Favoritu vyhodily z to, že jsem udělal přestavbu karbu na monotronic. Blok a čísla stejné. Jen sání a elektronika a další jiné.

jd

Tak asi půjde nějak zařídit, že ten typ motoru nepůjde najít ne? Jasně byrokracie se poslední dobou šíleně zvyšuje, ale s emisemi to nic neudělá, myslím. Jsou tam dvě landy a ty motory jsou vesměs stejný.

A mimochodem, jak si ten problém vyřešil? Hádám že na příští kontrole už ten kód motoru nebyl čitelný :)

To by mi nepomohlo. Podle VIN tam patřil karbec. Tak jsem to před technickou přemotovával asi 4 kontroly a pak jsem ho poslal pod kytky a rozprodal díly.

U mě to bylo zamotanější.. Už jsem to tu popisoval..Nechal jsem si ten motor 135 normálně zapsat do TP..Ale na STK mi pak tvrdili, že motor 135 nemůže mít vstřikování monotronic.. Že to musím předělat na karbec.. Ikdyž papírově to Fáčko má být stříkačka.. Opačný problém než popsal Gumidek..
Zajímavé, 135 se vstřikováním normálně byly
jd

Nojo ale AUM a RS je na chlup stejny motor. Muzete prohodit i ECU a neni problem.

to je přece dost podstatný rozdíl, než když měníte motor z elektronického vstřikování na mechanické apod. co? Takže podle mě jestli ten kód se podaří znečitelnit, tak by mě opravdu zajímalo, jak by to mohl ten technik poznat?

předesílám, že jsem na STK byl pouze jednou :) Jsem greenhorn :)

Mikihans..Tak to potom nevím o co jim vlastně šlo.. Ještě by mě zajímalo,jak zjistit kolik kw motory 135 měly.Ten motor tam někdo narouboval a ja to tak koupil.Podle mě zůstalo původní vstřikování z původního motoru 136 50kw..A tohle vstřikování krmí slabší motor . Před časem jsem se tu o tom rozepisoval..

mikihans... pro mě bylo super i to, že karb a spi měli ve verzi 135 stejnou vačku. Takže šlo jen o přípravu směsi. Nic jiného. Bohužel neprošlo.

Gumidku..v kolika variantách myslím kw existovali Favo motory 135? A jak bych zvenku zjistil kterou variantu někdo předemnou do mého auta narouboval? Nešlo by to zjistit nějak z čísla motoru?

Favorit 781.135 byl 40,42,43,44kw.. Takže je asi jedno kolik tam mám já..Ale každopádně je to krmený monotronickem,kterej patřil k původnímu 50kw motoru 136 se kterým to bylo vyrobený.. Teď už jsem to doufám popsal srozumitelně *uf*
A teď si ještě vzpomínám co jim vadilo..Sice jsem si nechal zapsat změnu ze 136B na 135,ale ta 135 tam nemá to Béčko a to viděl jako problém a kvůli tomu bych tam prej měl dát karburátor..

Číslo motoru - motor jako takový tuším kW úplně přesně neurčuje. Jen jako komplet s přípravou směsi tou nebo tou a výfukovým systémem určuje jako celek kW.

781.135 karbec 43kW Euro0

781.135...karbec ekotronic... fakt netuším popisku, ale měl by mít setrvák z monotronicka na snímač 42kW

781.135B... monomotronic 40kW EURO1

781.135M... osazen vstřikama a jednotkou Simos 2P 40kW ale to už je Felicia. EURO1 i 2 dle FW nebo jen EURO2 tam si nejsem jist na 100%

...

44kW byl jen AZF ve Fabii 1.4 a plnil Euro 4

Jestli neměl Bčko, tak můj případ přestavby.

Jedinej rozdíl Bčka nebečka u 135 byly hliníkové sací tyčky rozvodu, vícedrážková řemenice místo klíňáku a setrvák pro snímač otáček s pásky po obvodu.

136ka pak měla i jinou vačku. 135ka měla stejnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]