Čaučau, hele mám otázku. Ztratil jsem řidičák a vyřídil si nový. Dostal jsem ten klasický dočasný doklad, kterému se říká "potvrzení o oznámení ztráty odcizení poškození nebo zničení řidičského průkazu", ale jinak je tam normálně napsané řidičský průkaz. Je tam rodné číslo, jméno, skupiny vozidel a dole je psané, že je to platné jen na území ČR. No ale znám člověka, který s tím třeba projel Švýcarsko, 3x ho stavěli a vždycky mu to uznali. Nemáte náhodou někdo zkušenosti, jak to berou v Polsku? Jako není tam fotka, ale je tam rodné číslo. Tak když jim k tomu dám občanku nebo pas, mohli by to vzít, ne? Je to normálně zalaminované jako klasický doklad. No budu rád za odpovědi, jsem si fakt vybral nejlepší čas na tohle.Tak čau a dík
A čemu konkrétně v tom textu že je doklad platný jen v čr nerozumíš? Můžeš jezdit kamkoliv i úplně bez papírů. Jistě by to někdo potvrdil. Ale hádat se v polsku s policajtem fakt nechceš. Vesměs jsou nekompromisní a při pokusu vyjednávání ti klidně nastřelí max sazbu.
Nik netusi , na akeho policajta natrafite. Spolahlivo viem jedno, kazdy Poliak rozumie bez prekladu textu o platnosti len v CR. Moze mat zlu naladu, moze nenavidiet Cechov a potom vam to pekne zrata.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.