Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskle celni sklo

Od: beler odpovědí: 8 změna:
Zdravim,
Dole na celnim skle se mi udelala po kaminku prasklina asi 10 cm. Chci nechat auto dojezdit do konce technicke asi rok tak se chci zeptat zda lze nejak prasklinu zalepit nebo nejak udelat aby se nesirila dal nechci menit celni sklo za tisice. Diky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

videl jsem i 10cm opravit, ale stále to bylo vidět a stačilo plácnout či kroupaa už to bylo 30cm

olinl
hodnocení

0x

Většinou se to "rozlejzá dál"-pomalu ale jistě, jak u lepených skel tak těch v gumě. Pokud to není v "zóně" stěrače řidiče, neřešil bych to. Známý dostal pokutu i za "načaté" sklo od kamínku na předním světlometu na Favoritu.

šak to je správně. Světlomet s prasklinou pak mění fotometrické vlastnosti a světlo se odráží jinak. Oslňuje a řidič hůře vidí.

olinl

..no dvoucetimetrový pavouk v dolní části od kamínku uprostřed světlometu nevím kolik toho světla změní, ale v silničním zákoně je něco jako že skla na přední části vozu mají být nepoškozená, tak na tom bazírovali. To že to bylo sklo na světlometu už bylo nepodstatné, ale vybrali tuším pomahači a chrániči 500,-Kč..

Na to vždycky musí být dva. Jeden, co pokutu dává, druhý, co je ochoten pokutu zaplatit. Já bych nebyl. Trval bych na tom, že když jsem do auta sedal, tak tam nic takového nebylo.

Ostatně, když se mi to teď za jízdy stalo, pokračuji se zvýšenou opatrností do místa, kde lze závadu odstranit. Přesně dle litery zákona.

hodnocení

0x
Prodávají se sady na opravu, ale musí se to aplikovat než sklo v prasklině zoxiduje. Na první pohled to vidět není ale pokud to máš v zorném poli řidiče od pokuty tě to stejně nezachrání. Jsou i firmy které scelování prasklin provádí za zhruba třetinu ceny výměny skla ale hodně záleží na velikosti poškození.

hodnocení

0x

Tam kde mění skla dělají i opravy. Mně řekli cenu 650,-Kč ale to byla jen tečka. Jeden známý si to zalepil sám vteřinovým lepidlem a zatím mu to drží...asi 5 cm, jezdí s tím cca 3 měsíce. Ale za to já neručím. A nesmí to být v zorném poli. M.

hodnocení

0x

Asi takhle. V minulosti na Seatu Ibiza jsem schytal kamínek-pavouček ihned cca 1cm v průměru, v zorném poli.Ihned po dojezdu domů jsem preventivně přelepil izolepou a hned jak byla možnost zajet na místní ČSAD,tak jsem tam zajel, toto zalepili, dali certifikát a stálo to 700kč. Kdo o tom neveděl, tak to nikdy neviděl - auto poté absolvovalo auto ještě další 3 TK , atest k tomu mám ještě schovaný, a nice se nerozlézalo. .Na X1 jsem u Strážské pískovny před cca 10lety, schytal kamínek.toto mi zřejmě až po měsíci řekla moje,že pod stěrači je prasklina asi 25cm tak jsem ji nevěřil-byla tam.Celou zimu jsem s tím odjezdil, s tím, že jsem klidně poléval na odmražení sklo horkou vodou (dle inzerování teplospolem minimálně +70°C)Pavouček se nezvětšoval a až do výměny celého skla zůstal stejný !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]