Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak povolit bez nástavce bezpečnostní šrouby?

Od: topta® odpovědí: 22 změna:
Dobrý den,
jakým způsobem se dají povolit bezpečnostní šrouby bez nástavce viz foto?
Navrtat to nejde, je to moc tvrdé, navařili jsme tam matice, jeden šroub se nám podařilo vymontovat, ale ostatní ne, matice se ve sváru vždy vylomila.
Bohužel nám mechanik strhl ten nástavec, kterým se to vyšroubuje ven a teď nevíme, jak to udělat, abychom nepoškodili disk a dostali ty šrouby ven.
Díky za rady.

Jak povolit bez nástavce bezpečnostní šrouby?
Jak povolit bez nástavce bezpečnostní šrouby? #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Taky existuje toto, ale není to zadarmo:
vawobchod.cz/...

jd
hodnocení

0x

Zajedeš do lepšího specializovaného pneuservisu a tam ti to zadarmo a nebo za nějaký drobný vyndají. Než se s tím sr...

A ještě k tomu doporučím-tyto vyhoď a kup normální šrouby.

jd

Ty mu prodaji take v tom Lepsim servisu. Lepsi se doptat predem, zda je maji.

Ale doporucuji mu: hned si vyndat z auta klic a zkusit si ty nove povolit! Jednak nam dvakrat dali kratke, druhak to utahnout pneupistoli na prase 400 Nm a nejde to tim klicem z vybavy vozidla povolit.

Jd ..zadarmo mu to vyndají? Já neznám dobrý ani lepší pneuservis.. bohužel .Jak se pozná? Vaří tam kafe a usmívají se? Nebo že jsou drazí? Nerejpu. Jen léta hledám lepší pneuservis..
jd

Jen popisuji zkusenost, nic nechteli ale 2x to popletli, jednou dali kratky matky a podruhe to dotahli na prase a muselo se tam potreti, zaplatili se jen ty matky.

formulace lepší měla znamenat toliko, že to asi nebude umět každý servis. podle vzhledu původních matek to vzali nějakým vylamovakem, co se zakousne a... nevim nebyl jsem u toho... nevim jak to vypada

asi jako když chceš povolit šroub s ulomenou hlavou, na to mám z Lidlu takové reverzní vruty / frézy

mnd®

neregistrovaného uživatele jd neberte vážně.píše skoro do všech vláken a nerozumí ničemu.jsou prázdniny a těchto radílků se tady vždycky objeví několik ale ono to zase vyprchá a bude klid.Jen se podívejte kam a kde všude píše a nikdo ho nebere vážně.

hodnocení

0x

To do toho opravdu nejde vyvrtat díra HSS vrtákem? To se divím. Tak holt koupit vidiový vrták na kov.

hodnocení

0x
A co sehnat jiný ořech? Nebo obětovat ořech goly a musí to jít navařit..pokud někdo umí vařit..

hodnocení

0x

hlavně to nevrtej

já to dělam tak že vemu silnostěnou trubku přesadim přez šroub zevnitř to přivařim elektrodou ke šroubu

pak na konec trubky navařim matku a povoluju

hodnocení

0x

buď tomkk a nebo nasadit trubku a zevnitř hlavu šroubu zavařit k ní a povolit za trubku sikovkama

nickys
hodnocení

0x
Mel jsem uplne stejny problem, stejne srouby.Byla to skodovka a srouby byly na aute od nova, tenkrat jako priplatkova vybava.Zajel jsem do prvniho autorizaku v nasem meste. Koukaj a rikaj, ze to neni ze skody, ale asi z audi a vykopli me. Zajel jsem do druheho autorizaku ve meste (stejny majitel), koukaj a rikaj, "pockejte chvilku, mame tady celou tu sadu". Za dvacet minut jsem odjizdel s novymi normalnimi srouby. Tenkrat za tri stovky.
meta
Je to všechno jenom o lidech, dneska aby měl všude nějaký známý či kamarády, ochota, rychlost a kvalita tím často enormně stoupne ..

break
hodnocení

0x
Existují na to ořechy, který se do toho povolováním zakousnou. Nemá je každý pneuservis, ale je to lepší než to navařovat nebo odvrtávat
jd

Přesně tak, popisují to v 01.08.22 22:46, viděl jsem z toho pouze výstup, pokousané hlavy.

break
Napsal jsem svoji zkušenost z práce v servisu. My to neměli, ale kolegové z jinýho servisu ano. A bylo to potřeba fakt často i na zničeny šrouby nebo matky. Lidí dovedou zajímavý věci.Před lety jsem musel odvrtat a odsekat šroub na passatovi a nikdy víc. Zničeny a přetažený. Neděle, no. Ale nikdy více. Já to z aut vyhazují...

hodnocení

0x

přikláním se k těm speciálním nástavcům, co zminuje jd nebo break

ale odvrtat to jde taky, jen ne vrtákem z obyčejné HSS oceli, do tvrdých materiálů vrtám vrtáky co jsou z ocelí HSS legované kobaltem(5%), ty zvládnou i nerez oceli a další legované oceli. Těmi jsem odvrtával pevnostní šrouby s jemnými závity. Ale i tak to chce umět vrták občas přibrousit, rychle se bude tupit, nejdřív si navrtat přesně střed malým vrtáčkem, nejlíp k tomu určeným. Musíš si umět vybrousit vrcholové ostří, užít řeznou kapalinu

hodnocení

Děkuji moc za odpovědi, už je to vyřešeno, v nejbližším pneuservisu tam kladivem narazili nějaký ořech a za pár vteřin byly šrouby venku. Díky tomu, co jsem viděl, tak usuzuji, že bezpečnostní šrouby jsou úplně k ničemu a je jedno jaké máte.

meta
Jo taky mi to jednou ojebali v servise, samozřejmě jsem to zjistil až při dalším přezouvání, od té doby už na autě kterým mám poj. šrouby radši přezouvám sám.

To není tak úplně pravda, pokud byste měl šrouby s rotačním pouzdrem, tak to nikdo žádným drážkovaným nástavcem, který se nabouchá na šroub, nesundá.

hodnocení

0x
S bezpečnostními šrouby je to jako s mnoha jinými přídavnými zabezpečeními, je o dost větší pravděpodobnost, že způsobí problémy samotnému uživateli, než že zastaví zloděje. Ideální by byla jen sundávací čepička simulující vzhled bezpečnostního šroubu, aby plnila funkci prvotního odrazení potenciálního zloděje. Asi si ji vytisknu.
Já taky bezpečnostní šrouby zrušil po první potupné návštěvě servisu s ošlapaným ořechem.

hodnocení

0x
Hele a co to nechat na tom mechanikovi, co zničil ten ořech? Já bych se s tím teda nepachtil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]