Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrad Sharana.. EGR?

Od: doutnak® odpovědí: 18 změna:
Čau..Sharan 1,9tdi 81kw AVG smrdí jak AVIE ... Než do toho začnu štourat,tak se zeptám zkušenějších..Kdyby byl v háji EGR,tak by to padalo do nouzáku,ne? Najeto neznámo kolik, protože motor je tam druhý..Tak jsem to koupil.. Chytá krásně v zimě i v létě..vzducháč nový.. Nehulí..teda když se šlápne,tak zahulí barevně.. černo šedá..Jede krásně a ještě nedávno to nehulilo..Tankuju EuroOil bez bio ..a leju VIF.. Nemám ve zvyku štourat do něčeho co funguje,ale ten smrad mě zrovna nevoní a těm za mnou asi už vůbec ne..Po čem mám prosím jít? Dík..

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nezačíná to baštit olej? koukni do hadic k turbu a interkoleru jestli to neni plny oleje
hodnocení

Právě že ne..Ten smrad je spíš naftovej,ne olejovej.Dokonce to takhle nesmrdělo ani když byl motor stále "podchlazenej" při špatným termostatu. Loni novej a ohřeje se krásně a ručička vyleze doprostřed pole..Jak to má řešený "sytič"? Přijde mi,jako by to dávalo víc nafty než je potřeba?

tak v měřenejch hodnotách kouknout na čidlo teploty kolik dává pro řj motoru

hodnocení

Zkusím, dík.Musí to být VAG? Mám jen WOW (Wurth)

to mam taky a má co vim i měřený hodnoty tak to tam někde zkus najít

01.08.22 09:02
hodnocení

0x

Turbo?

hodnocení

Turbo běží krásně..olej nemizí..Smrad není z oleje,ale špatně nebo respektive z nespálené nafty mi přijde..Je divné, že to ještě nedávno takhle nesmrdělo..Tak mě napadlo nějaké čidlo obohacovače třeba..Jako by to tam dávalo víc nafty.Po startu nezahulí..Jen když se to oroštuje
jd

Váha vzduchu, čidlo teploty? Co takhle diagnostika? Nějaké chyby?

hodnocení

Právě že nic to nehlásí.Jede jak pila..
jd

Pokud se dal rezistor na teploměr vzduchu za intercoolerem, tak tam teče víc paliva a kouří to (a jede to)...

Z toho dovozuji, že když upadne kablík od čidla teploty vzduchu za Intercoolerem, tak tam teče víc paliva a kouří to (a jede to)...

Jen hypotéza, nejsem vševěd a ne všechno jsem zkusil..

hodnocení

Tak to nevím.. Já to koupil a jediný co jsem dělal na motoru byly rozvody,termostat a žhav.svíčky..Žádný jiný úpravy na motoru se nekonaly a nesmrdělo to..
jd

Ty jsi mě asi nepochopil, zkontroluj váhu vzduchu a čidlo teploty vzduchu, myslel jsem kabel k čidlu teploty vzduchu, jestli není špatný kontakt nebo tam není Powerbox.

hodnocení

Mrknu.. Dík

jd
hodnocení

0x

Kdyby byl ucpanej Egr tak by to mozna chciplo kdo vi...

hodnocení

Egr by tady u toho motoru měl být čistě mechanický.. Takže ŘJ si myslím ani neví,jestli funguje nebo ne..

hodnocení

0x

Môj predpoklad je,že zalievajú vstreky. 81kW má ešte asi rotačku.

doplněno 02.08.22 11:09:

Ano,kvapkajú,tečú,zle rozprášujú a nafta nezhorí všetka vo válci a ide do výfuku.

hodnocení

Jo, rotačka. Zalievaju..jako že tečou,kapou? Naštěstí to jsou vstřiky co jdou opravit.Takhle mi nesmrděla ani Astra a to jezdila na hydraulickej olej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]