Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volnobezne otáčky Fabia

Od: jirikozumplik odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Pokud Fabia stojí na neutrál nebo na 1 se spojkou, jdou otáčky maximálně do 3.500 otáček. Je tam omezovac? Vím ze omezovac je na 6 tis. otackach. Po rozpětí a za jízdy otáčky bez problému jdou do 6.000 otáček.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hm, takže Vás trápí, že na volnoběh nevytočíte motor na 6000 ot/min? Mohu vědět, smysl takového počínání?

Přiznávám, že jsem tuto ,,vlastnost´´ u žádného z aut, co jsem kdy řídil, nikdy netestoval,

007cz
hodnocení

0x
Ano, tak to je, nejen u fabie.

hodnocení

0x
Plno novějších aut má takto nastavený omezovač otáček.
Můžu se zeptat co je to za verzi a motorizaci? Mám doma jedničkovou HTP a ta jde na těch 6 tisíc i na neutral.

I. generace tohle neměly

hodnocení

0x

Normální stav u Fabie, Octavie, Superba,atd... III generace a tuším i II

I na sněhu to nejde jízdou více vytočit, pokud kola prokluzují.

Je to k vůli jednoduchým řidičům, kteří neumí řídit. Smysl vytáčet motor v těchto situacích žádný není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]