Zdravím, mám Leona 110kw 1.9tdi a dnes jsem jel do Brna najel jsem tak 500km a těsně před domem se mi vypl motor za jízdy rozsvítila se kontrolka žhavení. Zastavil jsem koukl do motoru jestli něco neuvidím na první pohled a nic. Zkusil jsem nastartovat a bez problémů auto jede bez ztráty výkonu a ujel jsem ještě asi 40km ale bliká mi furt kontrolka žhavení. Nevíte na co bych se měl podívat? Děkuji
Kdysi dávno mi jedničková octa rožínala kontrolku žhavení při spálené žárovce vzadu, tuším na brzdovém světle. U Leona to je tak možná také, je to koncern,ne?
Některá koncernová auta nemají kontrolku "grilovaného kuřete", ale rozsvítí se kontrolka žhavení. Pokud auto zdechlo, bude to něco závažnějšího než jen nefunkční brzdová světla.
Měl by ses podívat na paměti závad, tam bude zapsaná závada. Pokud bliká kontrolka, tak to bude asi nějaká závažná závada ) lépe než tady spekulovat, vytáhnou notebook připojit kabel a načíst chyby. Pravda, to se mi taky nikdy nechce.
A to zdechnutí nemusí souviset s tou kontrolkou, může tam být více závad, přeci jenom to auto už neni nejmladsi, To brzdové světlo samozřejmě o koukněte, za jdete někde k výloze v noci a uvidíte a nebo s druhou osobou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.