Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, použil jsem postup s měrkou:
Vytáhněte ji, pečlivě otřete po celé délce a zasuňte zpět. Následně ji vytáhněte a podívejte se, kam až sahá olej. Musí být mezi zřetelně označenými hodnotami MIN a MAX. Každá odchylka směrem dolů či nahoru je krajně nežádoucí.
Ač mám "hladinu mezi MIN a MAX", mám olej i úplně nahoře na té měrce. Auto týden stojí na rovině, před tím týdnem jsem doléval olej, 1500 ml, protože měrka ukazovala, že tam už není skoro nic.
Mám tedy nyní příliš oleje? Kolem nádrže, kam jsme to lili, je to od oleje, jako kdyby to během jízdy chtěl skrze zavřené víčko ven
Je to Hyundai ix20.
Nezapomínejte, že pokud se olej mění pozdě a přetahuje (což může znamenat i 12000-15000km), tak nový olej pár set km rozpouští ten starý ze stěn bloku motoru a vany.
Takže čerstvě po výměně mechanik naleje přesně mezi MIN a MAX (měl by!) a pak po pár stech km vystopá hladina na 3/4, protože novej olej rozpustil starej a ten stekl a přimíchal se do vany.
Olej na MAX a více přesycuje odvětrání a zasírá kompletně sání, EGR a klapku.
A to už nezní dobře
Takže oleje tam asi bude nadbytek, je to od něj zamazané na té nádobě, do které jsme to lili, asi to vystříkalo přes zavřené víčko?
Hjondé vůbec nejsou marný káry
Tazatel: hladina na rysce je jasná, oblemcání na táhle je nebraný cestou z trubičky, takže to máš OK. Ideální hladina je 2/3 mezi ryskama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.