Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej na měrce

Od: tonda71 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, použil jsem postup s měrkou:

Vytáhněte ji, pečlivě otřete po celé délce a zasuňte zpět. Následně ji vytáhněte a podívejte se, kam až sahá olej. Musí být mezi zřetelně označenými hodnotami MIN a MAX. Každá odchylka směrem dolů či nahoru je krajně nežádoucí.

Ač mám "hladinu mezi MIN a MAX", mám olej i úplně nahoře na té měrce. Auto týden stojí na rovině, před tím týdnem jsem doléval olej, 1500 ml, protože měrka ukazovala, že tam už není skoro nic.

Mám tedy nyní příliš oleje? Kolem nádrže, kam jsme to lili, je to od oleje, jako kdyby to během jízdy chtěl skrze zavřené víčko ven :(

Je to Hyundai ix20.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To že je měrka "upatlaná" výše, je od toho, jak se měrka vytahuje a spodek měrky potom umaže vodící trubku. Při následném vytahování vyčištěné měrky se umaže o tu trubku - neřešit. Hlavně pořádně zkontrolovat, že ten olej je v souvislé vrstvě mezi min a max.

tonda71
hodnocení

Děkuji, to zní dobře!

hodnocení

0x

Nezapomínejte, že pokud se olej mění pozdě a přetahuje (což může znamenat i 12000-15000km), tak nový olej pár set km rozpouští ten starý ze stěn bloku motoru a vany.

Takže čerstvě po výměně mechanik naleje přesně mezi MIN a MAX (měl by!) a pak po pár stech km vystopá hladina na 3/4, protože novej olej rozpustil starej a ten stekl a přimíchal se do vany.

Olej na MAX a více přesycuje odvětrání a zasírá kompletně sání, EGR a klapku.

A to už nezní dobře :-D

tonda71
hodnocení

Takže oleje tam asi bude nadbytek, je to od něj zamazané na té nádobě, do které jsme to lili, asi to vystříkalo přes zavřené víčko?

zamazané na nádobě?

Není nádoba jako "nádoba". Jestli nemyslí tou nádobou ventilové víko..nebo celý motor je ta nádoba? Určitě nemyslel olejovou vanu..

@doutnak hjundaj je jedna velká nádoba a takové rozhodně nechceš :-D

Gumidku..S tebou už jsem se jednou přel, že Hnůjdaje nejsou zas tak hrozný.. Měl jsem tři devadesátkový modely a vůbec to není hrůza..V tu dobu se tý značky každej bál a nadával na to..A dneska to ty nadávači kupujou*smich*
asd1

Hjondé vůbec nejsou marný káry

Tazatel: hladina na rysce je jasná, oblemcání na táhle je nebraný cestou z trubičky, takže to máš OK. Ideální hladina je 2/3 mezi ryskama

29.07.22 16:55

:-D

asd1

Známej to má, sedá se do toho jak do vany, ale motor celkem OK. Jezdí s tim jak prase a zatim drží *smich*

hodnocení

0x
Kolem nádrže, kam jsme to lili - nafoťte a vložte sem. olej se totiž běžně do nádrže či nádoby neleje!

Já leju olej do nádoby běžně. ten vyjetej :-D

tonda71
hodnocení

0x
Šlo o okolí olejové vpusti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]