Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítící kontrolka

Od: jkjk odpovědí: 18 změna:

Prosím pěkně, jde nějak "vyrušit" svítící kontrolka na palubovce - system airbag? V servisu system zkontrolován, vše v pořádku, ale kontrolka svítí.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

musíš zjistit proč to svítí a který beg či napínač pasu to dělá a co to dělá

většinou to píše bud velký odpor to stačí rozcvaknout konektor očistit kontakty prostříknout kontakty naohejbat a smazat chybu diagnostikou taky se dá vyštípat konektor a dráty napřímo sletovat do sebe

pokud píše malí odpor je to na výměnu begu

očurat se to dá leč jen na vlastní riziko - odpojíš bag a na dráty co dou do řj naletuješ 2ohmový odpor a já mám vyzkoušenou i 12V5W žárovku označení W5W tkzv celosklo a opět se chyba musí smazat diagnostikou

sama nezhasne

asd1
hodnocení

0x

Jo, opravit závadu.

Vyměň servis, pokud svítila kontrolka tak je v paměti zapsaná chyba. Vše v pořádku není, jen v tom servisu jsou lemplové který závadu neumí najít.

Často konektory např. pod sedačkama, snímače nárazu, kroužek ve volantu nebo i řídicí jednotka.. Jde o bagy, tak hrabat se v tom jen správným postupem..

hodnocení

0x

Jestli je to třeba Octavia 1 ze staršího roku, tak tam stačilo neorigo VAGem přečíst jednotku a začala díky tomu hlásit závadu. Potom to bylo na výměnu celé jednotky nebo na nový firmware do eepromky.

jkjk
hodnocení

Pánové, já ale fakt nechci nic opravovat. Chci "zhasnout" kontrolku. Jinou radu nepotřebuji. Díky.

do ted si nenapsal typ vozu vetšinou sou uz dnes v přístrojovce diody takže vyndat žárovku jen tak nejde

navíc řešení sem ti napsal *palec*

jkjk
hodnocení

fabie z roku razdva... (2014) A omlouvám se, to jsem měla napsat do dotazu

zaseja
hodnocení

0x

Tak tu žárovku vyndej a zahoď

jkjk
hodnocení

no, vyndej a zahoď. To klidně udělám, nebo jestli má SVOJI pojistku, tak ji vyndám. Ale... Jde ta žárovka vyndat? To bych musela oddělat celý tachograf, ne?

aha a to se ti nechce...

asd1

Jasně že rozdělat budíky *smich*

A pak tě s vyhozenou žárovkou stejně z technický vyhodí, pro nefunkční kontrolku ;)

hodnocení

0x

Vyštípat konektor a sletovat dráty napřímo?... je mi zle...*blee*

Airbag nikdy pojistku nemá. Je to bezpečnostní prvek a nejde jen tak vyřadit!

Podle typu auta lze drát do budíků buď ukostřit a nebo přivést + od svorky 15... dle typu auta.

...

Bytostně nesnášim lempli, kteří se tu dokolečka budou ptát jak malá děcka a ve finále stejně to v jejich silách není, jak si pomoci a závadu či provizorní řešení opravit.

Pokud jsem lempl, tak to dám do servisu. Jiná rada není. Ještě můžeš tlouct hlavou o volant, třeba zhasne a tobě se rozsvítí.

proč by ti bylo zle je to docela ůčiná možnost opravy

pokud je konektor zoxidován a nedaří se ho zprovoznit neni li po ruce jinej

a pak zvláště pokud je auto tkzv na dojetí :)

jkjk
hodnocení

Nauč se číst. Nechci vyřadit pojistku u airbagu, ale u kontrolky.

kontrolky nemaj jednotlivě pojistky

Airbag jako celý systém (pytel, vedení, jednotka, výstup na budíky, pásy, čidla přetížení,...)

NIKDY NEMAJÍ POJISTKU!

@dabel...profesionální deformace autoelektrikáře. Nepustím auto z bastlem pryč. Buď nový koenktor, nebo zákazník táhne jinam. Prasárny nedělám ;)

holt sme každej jinej já sem naučenej si poradit at se děje co se děje a dělam spoustu věcí co by jinej neudělal leč taky mám své hranice akorát nejsou tak přísný ;)

já holt neumim říct ne a když vim že to de i jinak a funkčně tak to udělám

leč jako profika co umí a vi tě chápu *palec*

jkjk
hodnocení

dablíku. S autem se najezdí tak 20 km za měsíc *smich*. Po polňačkách.

asd1

Si tu kontrolku přelep izolačkou a máš klid ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]