Nejste přihlášen/a.
Prosím pěkně, jde nějak "vyrušit" svítící kontrolka na palubovce - system airbag? V servisu system zkontrolován, vše v pořádku, ale kontrolka svítí.
musíš zjistit proč to svítí a který beg či napínač pasu to dělá a co to dělá
většinou to píše bud velký odpor to stačí rozcvaknout konektor očistit kontakty prostříknout kontakty naohejbat a smazat chybu diagnostikou taky se dá vyštípat konektor a dráty napřímo sletovat do sebe
pokud píše malí odpor je to na výměnu begu
očurat se to dá leč jen na vlastní riziko - odpojíš bag a na dráty co dou do řj naletuješ 2ohmový odpor a já mám vyzkoušenou i 12V5W žárovku označení W5W tkzv celosklo a opět se chyba musí smazat diagnostikou
sama nezhasne
Jo, opravit závadu.
Vyměň servis, pokud svítila kontrolka tak je v paměti zapsaná chyba. Vše v pořádku není, jen v tom servisu jsou lemplové který závadu neumí najít.
Často konektory např. pod sedačkama, snímače nárazu, kroužek ve volantu nebo i řídicí jednotka.. Jde o bagy, tak hrabat se v tom jen správným postupem..
Vyštípat konektor a sletovat dráty napřímo?... je mi zle...
Airbag nikdy pojistku nemá. Je to bezpečnostní prvek a nejde jen tak vyřadit!
Podle typu auta lze drát do budíků buď ukostřit a nebo přivést + od svorky 15... dle typu auta.
...
Bytostně nesnášim lempli, kteří se tu dokolečka budou ptát jak malá děcka a ve finále stejně to v jejich silách není, jak si pomoci a závadu či provizorní řešení opravit.
Pokud jsem lempl, tak to dám do servisu. Jiná rada není. Ještě můžeš tlouct hlavou o volant, třeba zhasne a tobě se rozsvítí.
proč by ti bylo zle je to docela ůčiná možnost opravy
pokud je konektor zoxidován a nedaří se ho zprovoznit neni li po ruce jinej
a pak zvláště pokud je auto tkzv na dojetí
Airbag jako celý systém (pytel, vedení, jednotka, výstup na budíky, pásy, čidla přetížení,...)
NIKDY NEMAJÍ POJISTKU!
@dabel...profesionální deformace autoelektrikáře. Nepustím auto z bastlem pryč. Buď nový koenktor, nebo zákazník táhne jinam. Prasárny nedělám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.