Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kondenzát z klimatizace po jejím vypnutí

Od: luveja® odpovědí: 2 změna:
Dobrý den
U Octavie 1,kde mám manuální klimatizaci jsem si povšimnul, že po 30.km provozu klimatizace a následném zastavení auta mně neodkapával kondenzát, což u jiných vozidel dělá.Jakmile jsem však vypnul klimu,ihned se vyvalil kondenzát i s kousky ledu.Navíc vždy při zapnutí klimatizace se z podpalubní desky ozve cca 1.vteřinu intenzivní hukot.Je to u těchto vozidel normální?Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

0x

Asi je to normální, kondenzát namrzne a po zastavení (vypnutí klima) odtaje a vyteče. To hučení (spíš syšení?) po zapnutí může být nástřik chladiva, tedy taky normální. Pokud by to málo chladilo, může být málo chladiva, ona pak klesne odpařovací teplota, takže to spíš namrzá a málo chladí.

hodnocení

Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]