Zdravím, měl bych dotaz. Nedávno jsem prodal Golfa 3 ročník 1993, přijel si pro něj klučina, že tu bude jeho první auto na zajetí, odvezl si ho druhý den jsme ho byli společně přepsat, takže smlouva je podepsaná z Cebie a doklady přepsané na něj. Ale druhý den co to auto měl mi napsal že přestalo startovat, že jen točí motor a nechytne, přitom mě vše fungovalo a žádný problém jsem neměl. On mi ale napsal, že by chtěl kvůli tomu odstoupit od smlouvy a vrátit peníze. Nikdy jsem tenhle problém neřešil, tak zjišťuji co se dá. Děkuji předem za odpovědi.
Poradim ti jednu vec, pokud ti neco napsal, zrejme SMSkou, tak na to nijak nereaguj a pockej az zavola )
Nejspis vyjel nadrz a nevi, ze musi natankovat a tipuju ze nezavola )
jd
Jen abychom se pochopili, já neradím na někoho házet bobek a ignorovat ho, já pouze radím nehandrkovat se s někým po esemeskách a nereagovat na první poťouchlou sms, protože dobře vím, že to většinou vůbec nikam nevede naopak si pohoršíte. Pokud ten člověk má nějaký problém, tak jistě zavolá na telefon.
Tak co, zavolá? A že auto nestartuje, no tak to může být palivový filtr, svíčky, prázdná nádrž?
Takových aut jsem jako klučina koupil a přestalo to startovat...A i potom,jako dospělý jsem taková auta koupil..A myslíte, že to někoho zajímalo? Že mi to přestalo dělat tohle nebo tamto? Noo.. nezajímalo to nikoho! Musel jsem si poradit! Napište tomu vocasovi, že získal supr Čupr veterána a ať vám vleze na hrb.. Totálně se mu vysmějte! Protože to je život! A když si někdo koupí veterána,tak se tomu musí umět věnovat! Nechám na vás, jakým způsobem toho joudu pošlete do zádele.Co jiného chcete slyšet? Nějaké právnické věty a zastrašování? Seřval bych ho,jak malého kluka! Když chce super káru,tak ať jde do AAA nebo ESA! Krásný večer
spu
Totálně se mu vysmějte to je panečku rada. Asi vod nějakýho vocasa.
Poraďte nám prosím,jak vy byste řešil reklamaci auta z roku 93? Představte si, že jste v roli prodejce a někdo vám chce vrátit veterána, protože si neumí poradit se závadou.. protože si to koupil jen kvůli ceně a teď se hrozně diví, že to může mít taky nějaké zavady..A místo toho,aby se pokusil si to opravit,tak vám to chce vracet jak ocucaný bonbón..
V 1. řadě byste měl mít ve smlouvě, že "technický stav vozidla odpovídá ujetým kilometrům a jeho stáří". Tím, že by to kupující podepsal byste si ušetřil dost starostí. Jestli tam něco takového máte, pošlete ho slušně do patřčných míst (říká se tomu "asertivita"). Když to tam nemáte, postupujte stejně, ale počítejte s buzerací z jeho strany.
Vúbec ho neřeš koupil stary ojety vúz musi pocítat s problémy Pokud mu ty sam dobrovolně nevyhovýš nema šanci z tebe cokoliv dostat Pokud by prudil sluśnè mu ŕekni że si koupil stary auto a musi se starat sam pak ho blokni a uż si snim nelam hlavu
Kluk si koupil první auto, které mu hned druhý den přestalo startovat. Zcela oprávněně se cítí podvedený, protože jste mu ho zřejmě prodával jako funkční, nikoli jako vrak. Jestl auto fungovalo, tak byste měl být schopný mu po telefonu slušně a trpělivě vysvětlit možné příčiny tak, abyste rozptýlil jeho podezření, že jste ho podvedl a nedošlo k eskalaci sporu.
Asi si koupím nějakou ruinu domu a pak ho budu reklamovat, že se v něm nedá bydlet.. Přijde mi to stejné jako koupit 30letý veterán a pak lomit rukama a dožadovat se reklamace..Kdo se chce naučit doma být automechanikem,tak pro toho jsou stará auta.A pokud čekal, že se bude jen vozit,tak teď procitnul a zjistil, že to takhle nefunguje.. Že když tomu nerozumí a nebo nemá kamarády, kteří mu pomůžou a poradí,tak byl nesmysl kupovat to .To není důvod k vrácení..
davidkoty
Hlavně jde o to, že po tom co to přestalo startovat se v tom hrabal a zkoušel čistit svíčky, čimž přišel o tu pomyslnou záruku, mam i vyfocené jak mi psal že ty svíčky čistili. Dnes jsem se byl na auto podívat a má ulomený kus lipa na nárazníku+ vypadá že motor je celý hejblý, takže s tím museli něco dělat, mam to vyfocené a určitě na žádnou reklamaci nepřistoupím.
jd
Hejbly motor? Nektere motory jsou umistene nesymetricky uz z vyroby )
Kupce si se mel zeptat: "proc jsi mi nezavolal kdyz to zdechlo, jeste predtim, nez jsi do toho zacal vrtat? Takhle se na tebe bohuzel nevztahuje ani zaruka na skryte vady, protoze sis to poskodil sam".
A my se bohuzel nedozvime, proc to zdechlo, zda to auto bylo jen naraficene s vadou anebo co se vlastne stalo. To asi neni ridky pripad, kdy prodavajici podstrci nefunkcni auto a vi nebo tusi nejaky zasadni problem.
@milancukrar Soudím z toho, že psal. Kdyby koupil auto nepojízdné nebo s uvedenou závadou ve smlouvě, tak by se neozýval. Meritem mého příspěvku byl pohled ze strany kupujícího. Jestli koupil auto pojízdné, které se druhý den stalo nepojízdným, je to rozpor, který je lépe vyřešit smírným způsobem, než nějakým ignorováním nebo dokonce blokováním. Kdyby se problém přenesl z technického do právního, mohl by na to prodávající doplatit.
jd
Ale jistěže né blokovat, nicméně když si koupíte v Tescu já nevím televizi třeba, budete jí posílat SMSky o tom že vám nejde zapnout? Tak se s vámi vsadím že vám nebudu na ty SMS odpovídat
Když jsem kupoval pekáče za předem dohodnutou cenu,tak mi chtěli vnutit obvykle za příplatek cajky co z toho za život auta vytáhli a jako "náhradní"schovali..A i ten benzín v nádrži mi chtěli naúčtovat navíc..Nikdy jsem žádný střep nevracel! Vlastně jednou Simsona, který se doslova rozpadal jízdou..S pánem jsme si psali psaníčka..bo mobil ještě nebyl A vysmál se mi!
Půl nádrže nedostanete ani s novým autem, je tam pár litrů na dojetí k nejbližší pumpě. A nenjen paliva - zrovna nedávno mě překvapilo, když se u nového auta po cca 800km rozsvítilo, že chce dolít AdBlue. Holt šetřit se musí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.