Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá svíčka (nová) mokrá ale nestartuje

Od: donnien odpovědí: 19 změna:
Dobrý den mám problém na motokole bohužel vůbec nejde nastartovat zkoušel jsem vyměnit svíčku za novou ale ta jen s černá a je mokrá Jiskru háže ale nic Podle měření u elektriky je vše ok . ještě sem zkusil objednat nový karburátor ale nevím zda je to tím .při pokoušení ho na kopnout mě motor přijde jako by se dusil ,sem trošku lajk takže o tom nic moc nevím snažím se najít info všude kde to jde .děkuji za odpovědi
doplněno 25.07.22 09:22: Také mě občas při puštění benzínu docela dost teče z karburátoru (z filtru) možná špatní náklon motoru díky za rady.

Černá svíčka (nová) mokrá ale nestartuje

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak starý je benzín, jestli je z loňska tak ho vypusťte a nalejte nový.
donnien
hodnocení

Právě že benzín sem kupoval hned den před tím než sem se chystal na kole vyjet na zkušební jízdu .pro jistotu sem už zakoupil nový a čekám než mě dorazí jen doufám že to bude tím protože pak už si nevím rady,ještě se chci optat když je karburátor nový od výrobce musí se tedy znovu štelovat vše nebo to bude již vše připravené jen na montáž na motor a jehly s lankem? Děkuji
donnien
hodnocení

(nový karburátor)**
Tenhle motor neznám. To že benzín teče ze sání to je špatně. S motokolem jste jezdil nebo ten motor instalujete?

základní naštelování mít bude. A na nějakém prckoletu se to šteluje jen, aby to jelo, né, aby to mělo supr emise a spotřebu. To není auto.

donnien
hodnocení

Ne,motor sem dostal od známého který ho zase dostal od jiného známého podle něj na něm nikdo nejezdil krom prvního majitele který sním najezdil pár kilometrů takže jsem ho nasadil jen na kolo a vše zkontroloval co se týče Elek..., Nová svíčka Nový benzín ale bohužel , poté sem si vším že teda teče benzín že sání víc sem stín nedělal a na netu sem zjistil že jestliže je svíčka černá a mokrá je problém v karburátoru ale říkám jsem lajk takže o tom opravdu nic moc nevím .
Rozeberte karbec jestli plovák funguje dobře. Podle fotky karbec je opravdu hodně nakloněn, buďto se vám podaří motor lépe posadit, nebo budete muset upravit sání.
donnien
hodnocení

Dobrá,dám na vás a dám vědět díky moc .

007cz
hodnocení

0x
Tak to zase vymontuj, takhle ti to nepojede. Minimálně ten karburátor musí být vodorovně:)
donnien
hodnocení

Takže bude problém v tom že není ve vodorovné poloze?
patamat

Ano, pokud je to nějaká neodborná, amatérská montáž motoru.

Pokud je to nějak šikmo, tak to v karburátoru nedrží správnou hladinu, jak jsem psal.

007cz
Samozřejmě, ten motor máš "vzhůru nohama" karbec téměř svisle. Tak to fungovat nebude.
donnien
hodnocení

Děkuji za odpověď , samozřejmě je možné že sem motor špatně usadil ,jsem úplněk lak takže sem rád za každou radu díky moc a řadu vyzkouším a dám vědět díky .
olinl

Podle obrázku/fotky máš špatně přimontovaný motor, jak píše i 007

patamat
hodnocení

0x

Ten motor ani karburátor neznám, ale z vašich informací je jasná jedna důležitá věc:

Mokrá svíčka, dokonce teče benzín z filtru - v karburátoru je nějaké zařízení, které udržuje určitou hladinu benzínu. Obyčejně se tomu říká "plováková komora", kde je plovák, který uzavírá přívod benzínu, když je ho v karburátoru správné množství (správná hladina). Toto v karburátoru nefunguje a benzín tam stále přitéká.

Toto je hned na přívodu paliva do karburátoru. Ostatní části karburátoru mohou být dobré a je zbytečné kvůle tomu kupovat celý karburátor. Může to dělat dokonce i jen nějaká nečistota ve ventilku, který uzavírá přívod paliva (většinou je to jehlový ventil na který tlačí plovák).

Zaměřte se na tuhle část karburátoru. Zapalování je pravděpodobně v pořádku.

donnien
hodnocení

Takže rozebrat karburátor vyčistit a mrknout se na zařízení které je v plovákové komoře chápu to dobře? Jinak díky za rady opravdu co se týče tohohle nic o tom nevím rozebrat složit zvládnu ale příčinu toho proč opravdu neznám díky za každou radu .
patamat

V prvé řadě, tak jak psal "007cz", motor namontovat tak, aby nebyl šikmo nebo dokonce vzhůru nohama. Potom, pokud to bude pořád propouštět benzín, zkontrolovat plovákovou komoru.

Ten motor neznám, tak mě ani nenapadlo, že by mohl být nějak špatně namontovaný.

A je opravdu vzhůru nohama karburátor, nebo jen ta fotka?

007cz
Asi máš pravdu, fotka bude vzhůru nohama. Beru zpět svoji zavádějící řadu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]