Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení cívky v autě fiat panda 45

Od: luba* odpovědí: 8 změna:

Brej den, vlasnim fiata a tzv. kuchal jsem ho, byl tam zkrat, nebavilo me ho najit a resit tak jsem auto zkratka vykuchal a nechal jen kabely: + a - od alternatoru, + a - na starter a kabeli k cívce, myslím tím všechny kabely potrebny k nahozeni motoru, jenze nyní jsem ve fázi že nevím jak zapojit cívku, poradíte mi prosím? děkuji

ps. ovšem chápu že toto auto zrovna není zrovna moc rozsirene v ČR, ale urcite je nejake univerzalni zapojeni stare indukcni civky existuje, ovšem jsem se snažil najít schéma zapojení ale každé co jsem našel se alespon trosku neshodovalo s posledním nalezeným, tak vám děkuji pokud poradíte, tak zatim dobrou :D

-luba

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dej fotku motoru a té cívy a co tam a jak zůstalo.

doplněno 21.07.22 20:07:

Máš tam ECU?

Zapojení cívky v autě fiat panda 45
luba*
hodnocení

@gumidek

ahoj, dík za odpoved;

ECU tam není,ani nebylo, zbyla tam jen cívka s těma kabelama co jsem psal

zbyla tam jen cívka s kabelama mi neříká nic konkrétního.

vyfoť to

luba*
21.07.22 20:50
hodnocení

Zapojení cívky v autě fiat panda 45 #2
Zapojení cívky v autě fiat panda 45 #3
Zapojení cívky v autě fiat panda 45 #4

Na + na cívce 15ka (+ po klíčku) musí být 12V

Na - na cívce 1dnička musí být připojeno kladívko v rozdělovači, které pulzy při otáčení nabíjí cívku (blbě řečeno).

Tady se to nauč a pročti

publi.cz/...

hodnocení

0x
luba*
hodnocení

diky za odkaz;

sem si to vcera precetl a zapojil podle toho a nic tak sem obednal novou civku tak jenom doufam ze neni problem v rozdelovaci

ale opravdu ti dekuju @gumidek :D

Rozdělovač snadno otestuješ. Tedy jeho kladívko.

Vemeš žárovičku do 4-5W, zapojíš jeden konec na plus a druhý na rozdělovač a zastartuješ. Žárovička ti bude blikat, jak se bude spínat kladívkový kontakt o kostru rozdělovače a kostra rozdělovače je s kostrou motoru a kastle a baterky mínus a obvod se uzavře.

Jak sám vidíš. Není tam nic složitého. Žádná věda. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]