Přátelé, co poradíte na přilepení držáku autokamery? Je to kruhová základna menšího průměru a teď v těch vedrech mi oboustranná lepící páska dlouho nevydrží - povolí evidentně náporem teploty, když se interiér rozhycuje při parkování na slunku. Původní pár let držela. Existuje nějaké rozumné řešení? Chci zas, aby to případně šlo sundat, kamera nebude nafurt. Je také možné, že páska, kterou už nějakou dobu mám ztratila své původní vlastnosti. Přísavku nechci.
Kameru mám nalepenou na originální pásku která byla u kamery a která se dá i koupit, byť není levná -. Je to od výrobce 3M a není žádný problém. Ověřeno na více kamerách... Třeba: kamery-viofo.cz/...
no já tam mám takovou tu přísavku - na mých levných kamerách. Je fakt, že časem (jednou za měsíc) mi to odpadne od skla, ale jen opucuju a nacvaknu znovu.
Jako jistota mne napadá instalace na stínítko spolujezdce - improvizovaně
Servisák mne kdysi varoval, že nesmím lepit zpětné zrcátko na čelní sklo vteřináčem - díky pnutí skla a přilepení části nějakého plastu s jinou roztažností hrozí prasknutí čelního skla - prý s tím má zkušenosti. Tak osobně netuším, ale raději dám na servisáka, kterému už 20 let věřím a zatím mne nezklamal.
Tazatel asi už bude na dovolené... - já bych takovou pásku hledal po mototechnách, ale třeba bude i v nějaké lepší benzince. Ovšem je jasné, že v takových prodejnách jsou ceny vyšší než v eshopu s dodáním za 14 dnů...
Lepit na tvrdo nebudu. Stará páska nově osazená se sice v pětatřiceti stupních opět odlípla, ale zatím po připlácnutí jinde zdá se drží. Po návratu objednám z netu od firmy zaměřující se pouze na 3M výrobky, je to tam výrazně levnější, než u prodejců autokamer apod. Líbí se mi větší pláty ze kterých vystřihnu požadovaný tvar na cokoliv. Ono se to občas šikne i doma...
Díky za poznatky. Tak jsem se dopátral, že sháním pásku 3M vhb. Poradí někdo, kde ji v menší cívce případně A4 koupím zítra v Brně za rozumnou cenu? Potřebuju to na cestu, takže eshop padá. A ceny jsou někde za stejné zboží přestřelené.
Přísavky jsme kdysi lepili vaječným bílkem, když nechtěly držet. A nejen přísavky, ale více různých materiálů... Zkuste místo lepících pásek natřít tu základnu jemně bílkem,přitlačit a nechat zaschnout. Utrhnout půjde, a bílek se dá rozpustit a smýt. Ovšem taková vedra tenkrát nebyla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.