Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vozidla bez majitele

Od: anonymnidotaz odpovědí: 10 změna:

Zdravím,
máma se rozhodla mi přenechat auto. Ale řekla, že nemá čas cokoli vyřizovat a vše ohledně převodu si mám zařídit sama. Že mi podepíše co chci, ale nemá čas nikam chodit (je vytížená a nežijeme spolu).Na internetu jsem naša, že abych mohla přepis vyřídit sama, stejně potřebuju její úředně ověřený podpis, takže stejně se musí stavit minimálně na Czechpoint, je to tak? Nebo jak to funguje v praxI? Dá se to vyřídit bez ní? Díky za info.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ne, bez úředně ověřené plné moci to skutečně nejde. To bych si na sebe taky třeba mohl převést sousedova "Rolls royce" aniž by o tom věděl.

asd1
hodnocení

5x

Ano, potřebuješ ověřenou plnou moc k přepisu.

Pak evidenční kontrola (pokud bude brzy končit technická tak bych rovnou udělal komplet emise + TK), na dopravku přepis, pojišťovně bez zbytečného odkladu (ca do týdne) musíš oznámit změnu vlstníka a pojištění dnem oznámení končí, případná havarijka končí dnem změny vlastníka.

hodnocení

1x

Musí být úředně ověřena Plná moc,

A tu může její matka poslat datovou schránkou na úřad kam to dcera půjde přepsat..Ale netuším jak se to dělá datovkou.. nemám ji.Ale pokud půjde matka na poštu pro ověření PM,tak ji odtamtud může dceři rovnou poslat poštou

Jasně, že to jde i datovkou, ale silně pochybuji, že jí mají. Takže je zbytečné je zatěžovat touto informací.

makk
hodnocení

1x

Ověřený podpis být musí. Ale Czechpoint je i v mnoha supermarketech (např. když tam mají poštu), tak by to nemusel být takový problém.

Odpověď tedy: Ano, lze to vyřídit bez ní, ale musíte mít plnou moc s jejím ověřeným podpisem.

anonymnidotaz
hodnocení

1x

Zdravím, a když tedy máma bude mít plnou moc s ověřeným podpisem z Czechpointu, stačí, aby mi to poslala naskenované, nebo to musí být originál? Děkuji :)

Samozřejmě, že to musí být originál, vlastnoručně podepsaný před patřičným úředníkem. Může to být sice kopie, ale ta se musí opět nechat úředně ověřit. Jinak by to nemělo smysl, nakopírovat na jakési naskenované lejstro něčí falešný podpis v dnešní době není žádné umění.

jd
hodnocení

0x

Nejak bezkontaktne by to jit uz konecne melo, trebas datovou schrankou?

Standardne se to delalo s overnou plnou moci prevodce (anebo jeho osobni pritomnosti na dopravce).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]