Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci něco koupit na zdenal sport Příbram

Od: tery odpovědí: 17 změna:

zdravím, našel jsem na Bazoši nabídku nd a chci něco nakoupit. Odkazuje na Zdenal sport z Příbrami ale nedaří se mi najít něco bližšího o této firmě, pouze inzerci na Bazoši.

Google mi nabízí vše možné ale žádný obchod ani servis s tímto názvem. Nemáte někdo zkušenost jestli je to seriozní firma? Chce komunikovat přes WhatsAp, ale já jej nemám.

děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A je problém si WhatsApp udělat? Telefon nemají? Pokud nemají ani telefon,tak bych nic nekupoval..
tery
hodnocení

telefon mají, ale komunikuji s nima pouze emaily. Zajímalo by mě zda někdo nemá s nimi zkušenost.

Zkušenost nemám..Ale nakupuji zásadně použité díly a od takovýchto bych nevzal nic.Máte to tam daleko? Není lepší zajet tam osobně?

hodnocení

0x
Tak jsem si je našel na Bazoši a já osobně bych od nich nevzal nic! Klasika šmelináři.. vrakoviště jakých jsou stovky.. Čím jsou pro vás zajímaví? Je tajné co od nich chcete?
ttery
hodnocení

mají v inzerci mazdu 626 a chci z něj motor.

Myslíte, že s tím autem jezdili? Asi né.. Takže o jeho stavu vědí prd.Nakecat vám může cokoliv.Opravdu bych tam jel a chtěl ten motor nastartovat.. Slyšet ho.A nechat to běžet,dokud se to neohřeje aspoň.Jestli je nebo není dobrý vidím tak 50 na 50.. Sázka do loterie..A ta práce s výměnou může být zbytečná..Ale nechci vás strašit..Jen vám radím z vlastních zkušeností..

asd1
hodnocení

0x

Podle gůglu běžnej bazarovej šmelinář bez záruky. Pokud ten motor má v autě a můžeš si ho vyzkoušet že jede tak OK, jinak to je loterie (a krátkou zkouškou nezjistíš jestli a jak moc papá olej, nepadá v zátěži do nouzáku apod.) Má i inzerát na mechanika, takže jim nejspíš platí málo a každej mu zdrhne/ nemůže najít dalšího...

tery
hodnocení

nabízí foto tachmetru kde je údaj 117000 km což se mi zdá na starou mazdu málo..

Kdyby tam bylo víc,tak se vám to bude zdát zase moc*smich* Ať vám pošle vin..Podle něj se zjistí stavy km z českých STK.Ale asi to bude přivezené z Německa.Jestli své Mazdě rozumíte a chcete dobrý motor,tak tam jeďte osobně.. Nemusí to být špatný..Jen se to předpokládá u takových rozebíračů..Kolik za něj chtějí? Je to přesně typ co potřebujete?
tery
hodnocení

je to přesně taková mazda jako moje, pouze o rok starší. a je opravdu z německa

asd1

Solidní němčour k autu předává komplet dokumentaci i s protokolama z technický. Ale může to být auto "na vrakáč" za pár babek nebo dokumentaci nedostal příp. zahodil a "nic nedostal"..

Číslo na tachometru neznamená nic, na to ani koukat nemusíš.. Stejný auto o rok starší neznamená že má i stejný typ motoru, na to pozor typ musí sedět s tvým techničákem. Pokud je v autě tak si to můžeš projet aspoň na dvoře jestli startuje, nečoudí apod. min. nechat ohřát zkusit i v zátěži.. Se zárukou nepočítej, jak zaplatíš tak je to tvoje.

Stará kára z dojčlandu a 100 kkm, jo najít se může, ale je to rarita. Se podívej na D inzerci kolik maj podobný auta nájezd (a vynech turecký bazary který stáčej jak béčka tu)

Tohle asi nikdo nestočil.. proč taky..Fakt skouknout i ten typ! Hlavně aby to vyndaval normální mechanik a ne nějaký neumětel, kterej všechno zláme,uštípe a pod..Pak jsou taky borci co nechají motor s otevřeným (odmontovanym) sáním a do motoru prší..Pak to někomu nabízejí..Jel bych tam a počkal si na vyndání.Urcitě už to má uřízlej kat.. takže přes ten řev neuslyšíte pazvuky motoru..pokud jsou.Jestli za to chtějí max.5000kc..Za kompletní nastrojený motor..tak bych to asi možná i risknul..
lmgify

> Tohle asi nikdo nestočil.. proč taky..

Jestli to je od Turka, Araba nebo Rusa z bazaru v Německu, kde se toho nemohli zbavit, tak už se na tom - včetně toho tacha - podepsali.

Je důvod, proč existuje dobrá rada od těchto lidí nic nekupovat. Což je obecně problém s auty z Německa kupovaných u nás od překupníka - jeden nikdy neví, co za šmejd to je. Zvlášť, když je nepůvodní nebo dokonce neexistující papírová cesta.

Sice máte pravdu..Ale kde jinde sehnat motor na skoroveterána jakým už ta Mazda je? Jedině od šejdířů co se motají kolem vraků..Auto, které jezdilo tady už bude mít motor spíš po smrti než tohle z dovozu.. Musí tomu holt rozumět a dojet si tam a pokud možno motor zkusit potrápením na místě.Nevíme kolik za něj překupníci chtějí.. Třeba málo a pak to za risk stojí..Jestli víc jak 5tisíc,tak bych radši nechal opravit ten stávající..pokud tazatelova Mazda za ty investice stojí..Asi jí má rád.Dřív bych do toho taky šel..Dnes už mám s podobnými šejdíři zkušenosti a radši než od nich něco kupovat,bych auto hodil do šrotu.. Ostatně oni to vozí z Německých šroťáků,ale to je jiná věc na jiné debaty..

lmgify
hodnocení

0x

> Nemáte někdo zkušenost jestli je to seriozní firma? Chce komunikovat přes WhatsApp

Která seriózní firma nebo OSVČ komunikuje jen přes WhatsApp a skrývá své kontakty na Internetu? Těch výstražných varování je tolik, že mě překvapuje, kolik času jsi tomu věnoval.

Jestli to nekupuješ za výkupní cenu železa, tak pravděpodobně přeplácíš. Neznámý původ, negarantovaný chod, bez záruky a ještě tě to stojí čas a peníze na odvoz. Prostě blok železa.

tery
hodnocení

už jsem to odvolal, zkusím koupit mazdu 6

asd1

To budou všechno shnilý plečky.. Jestli ta tvoje shnilá ještě neni tak risknout to se může vyplatit, motor nutně špatnej být nemusí, vytelefonuj jestli je ještě namontovanej, jde nastartovat a vyzkoušet aspoň že jede nečudí nemá příznaky fouklýho těsnění apod. Přiměřená cena je otázka, počítej že to jsou šroty "za odvoz" ale ten odvoz úpně zadarmo neni ani když si to vozí sám.. Zas sleva za loterii..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]