Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebrání řidičského oprávnění při C zkoušce

Od: davidhavel* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dostávám samé rozporuplné reakce a v zákoně jsem se nedočetl, (asi jsem četl špatný), zda při nesplnění zkoušky na ŘP skupiny C přijdu o řidičské oprávnění (potažmo řidičský průkaz) na dosavadní AB? Přišlo by mi logické, že pokud neudělám testy, tak mám peška, ale jistý si tím nejsem, přeci jen dělám úplně jinou skupiny, kde je jiná náročnost na úspěšnost i některé otázky navíc. Úplně scéstné by mi to přišlo pokud neuspěji u jízd nebo dokonce pouze v technice obsluhy a údržby vozidla. Jak to tedy opravdu je? Díky za fundované odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to tak,pokud nesložíte zkoušku na skupinu C,může vám být odebrán ŘP nižší kategorie

hodnocení

2x

Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích,

paragraf 93,

odstavec 2,

pismeno a:

Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností řidičské oprávnění omezí, jestliže držitel řidičského oprávnění
pozbyl částečně odbornou způsobilost.

Obdobne paragraf 94 tehoz zakona, odstavec 1, pismeno b.

A dale

paragraf 97 tehoz zakona,

odstavec 3:

Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností v rámci řízení o omezení nebo odnětí řidičského oprávnění nařídí držiteli řidičského oprávnění, aby se ve stanovené lhůtě podrobil přezkoušení z odborné způsobilosti podle odstavce 2, vyjdou-li najevo skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že držitel řidičského oprávnění pozbyl částečně nebo zcela odbornou způsobilost.

...skutecnost, ze nezvladnes testy nasvedcuje tomu, ze si castecne nebo zcela pozbyl odbornou zpusobilost.

celp*
hodnocení

1x

Zdarec.To je Blud.O nic nepřijdete.Není na to legislativní nástroj.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

když neuděláte testy na "C", budete vyzván aby jste ve stanoveném termínu obhájil stávající skupiny ŘP,tedy A-B , když je neobhájíte, přijdete o ŘP

jarda3*

Ja delal autoskolu uz davno, ale neexistuje nejaka moznost opravnych testu/jizd? Pripadalo by mi logictejsi nejdriv opakovat zkousku na C...

davidhavel*
hodnocení

Axus a Nespokojený úředník: DÍKY! Snad to klapne ;) Pokud bude rozhodovat rozum a né stres, neměl by být problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]