Zdravím. Mám auto Citroen C3, ročník 2008. Omylem jsem při zamknutém volantu lomcovala s klíčem, když byl v zapalování. Pouzdro od ovládání se rozpadlo, lepit jsem ho nechtěla, kdyby se musela měnit baterka. Připevnila jsem ho dočasně pásky, než přišlo nové pouzdro. Vše jsem ze starého přendala do nového, včetně baterky. V novém pouzdru ale přestalo fungovat dálkové ovládání, auto nijak nereagovalo. Zkoušela jsem znovu konfiguraci podle návodu, poté podle jiných návodu, co jsem našla na internetu. Nová baterka to též nevyřešila. Vzala jsem tedy auto do autoservisu, jestli by mi pomohli. Mechanik zkoušel, ale nepovedlo se. Nevíte někdo, co teď tedy s tím? Opravdu jsem měnila pouze pouzdro, jinak je vše stejné. Nevidím důvod, proč by se mělo auto s klíčem odpárovat kvůli změně plastu. Budu muset koupit kompletně nově udělané dálkové ovládání? Popř. kde bych to mohla tedy zařídit a cca. za kolik? Děkuji mnohokrát, vážně už si nevím rady.
Stalo se mi něco podobného. Mechanikovi (přes mechaniku ne přes elektro) se můj ovladač rozpadnul a tím pádem ani po dložení dálka nefungovala. Chvíli jsem pátral zda není ovladač špatný nebo baterie vybitá - byla to zbytečná práce. Když jsem otevřel návod tak tam bylo psané které čudlíky na autě a na klíči mám pár sekund podržet zmáčknuté - a bylo to.
Pokud by to nepomohlo, vydal bych se do servisu která má s Citroeny zkušenosti (v Brně mohu poradit).
Jste si jistá, že jste vše přendala z jednoho pouzdra do druhého? Nevím jak Citroen, ale u Peugeotu byla kromě toho tištěného spoje i baterky jedna malá součástka (jestli si pamatuji správně ve tvaru hranolu, jakoby jen malý kus kovu), která sloužila jako imobilizér. Omylem jsem vyhodil starý obal a až po urputném hledání a zjištění příčiny na netu jsem musel prohrabat celou popelnici, abych to staré pouzdro našel a imo přehodil do nového. Ale je to už dávno a možná bez toho nešlo jen nastartovat, ale dálka šla, už si to úplně přesně nepamatuji...
mila159*
Myslím, že ano. Hledala jsem na netu obrázky základních desek, a ačkoli jsem tu úplně stejnou nenašla, obrázky zhruba odpovídají mé základní desce.
A ten hranolek imobilizeru - máte tam přendaný ten z toho starého klíčku anebo je tam nějaký nový?
mila159*
Tak ten jsem nenašla, ani si nevybavuji, že by ve starém byl. Nejspíš mi vypadl a ani jsem si toho nevšimla :/ Ale nemůžu najít místo, kam by mohl patřit. Dalo by se objednat nový, nevíte?
Tak jsem se podíval do svého ovladače. Opravdu tam nic viditelného není. Jsou jen dvě možnosti - buď je to součástí plastu obalu, nebo je to součástí destičky. Kdyby se mi to stalo a nemohl jsem to rozchodit, šel bych se poradit k servisákům co dělají francouzská auta. V Brně znám, jinde ne.
mila159*
Dobře, děkuji vám mnohokrát. Bohužel do Brna to mám přes celou republiku, zkusím nějaký jiný najít. Ještě jednou díky za ochotu
To jsem zkoušela; Vložit klíček to spínací skříňky, otočit, držet 10 sekund zamykací tlačítko na dálkovém ovladači a potom otočit klíček zpět. Bohužel, nic to s autem neudělalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.