Nejste přihlášen/a.
Spojka zabíra až skoro při uvolněném spojkovém pedálu, připadá mi že řádně nesepne a pří větší akceleraci plynu, spojka prokluzuje. Najeto cca do 30 000km. Zajímalo by mne zda je možné seřídit chod pedálu spojky aby zabírala blíže u podlahy, nastavením lanka. Pokud ano, jak a kde seřízení provést, nebo případně je-li nutné navštívit servis?
Peuogot 107.
Pokud seřízení bude možné, provádí se s hora pod kapotou či ze spodu motorového prostoru, nebo i u spojkového pedálu?
Auto jsem koupil nové v roce 2014 žádná oprava nebyla, zda je to opotřebené nedokáži posoudit, ale to prokluzování tomu napovídá.
Rozhodl jsem se navštívit autoservis, během cca15minut byla spojka seřízena. Takže mi připadá, že se sem chodí někteří vypovídat, aniž by měli zkušenost natož praxi.
Drtivá většina Pugů a Citroenů s ovládáním spojka lankem se neseřizuje. Jen se šroubem na táhlu (zeshora nad spojkou-převodovkou) se nastaví dráha pedálu spojky což je určeno v manuálu (na 107 asi toho moc nenejdete,takže smolík,dp.juknout na peuclub sekce 107).U 107 jakožto pokračování v řadě 104-106-107 bych předpkládal že je to obdobně jako na 106-tedy délka chodu 130+-5mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.