Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze seřídit záběr (chod) spojky nastavením lanka?

Od: flodur® odpovědí: 17 změna:

Spojka zabíra až skoro při uvolněném spojkovém pedálu, připadá mi že řádně nesepne a pří větší akceleraci plynu, spojka prokluzuje. Najeto cca do 30 000km. Zajímalo by mne zda je možné seřídit chod pedálu spojky aby zabírala blíže u podlahy, nastavením lanka. Pokud ano, jak a kde seřízení provést, nebo případně je-li nutné navštívit servis?

doplněno 17.07.22 16:05:

Peuogot 107.

doplněno 17.07.22 16:30:

Pokud seřízení bude možné, provádí se s hora pod kapotou či ze spodu motorového prostoru, nebo i u spojkového pedálu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nic neseřizujte..Pokud to zabírá nahoře a současně klouže,tak už se moc seřizovat nedá! Záběr nahoře by odpovídal přitáhnutí..pokud by to bylo seřizovatelné..Ale pokud to klouže,tak přitáhnutím to akorát bude klouzat ještě víc..Bude to buď opotřebené (ikdyž to má jen 30tis.ta spojka) Nebo je tam špatně něco jiného a to tady stejně nevyřešíme.. Každopádně nějaké seřizování v tomto případě spíš neee..30 tis to má od nějaké opravy? Nebo od novoty? Může být měněna jen lamela v minulosti a přítlačák někdo nechal starý.. Možností ojebaného servisu a nekvalitní práce je nespočet.. Lamelu zničí i jedna jízda začátečníka..nebo ženy..nebo závodnický styl jízdy..
hodnocení

Auto jsem koupil nové v roce 2014 žádná oprava nebyla, zda je to opotřebené nedokáži posoudit, ale to prokluzování tomu napovídá.

Spojka se dá zničit za jednu jízdu začátečníkem, ženou nebo závodníkem..jak jsem psal;) Než se "ženský" u nás doma naučily jezdit,tak zničily spojky na všech autech co byly doma..Dokonce i automat celkem trpěl (to bylo na jejich řidičských začátcích).. Někdo je holt dřevo a zničí vše..
Nechci se vás dotknout,ale pokud jste důchodce nebo máte dřevěné či nemocné nohy...tak je to taky smrt pro spojku.Všiml jsem si, že moc lidí než aby podřadilo na nižší kvalt,tak radši klouzne spojkou.. Viděl jsem i parkování na trojku s klouzáním spojky..To je pak rychle "ojetá"

"Záběr nahoře by odpovídal přitáhnutí." NESMYSL!

Satam..Jsi jedinej,kdo si toho všimnul.. OPRAVDU jsem napsal blbost.. POVOLENÍ ne přitáhnutí..*alene*

hodnocení

1x

pokud je spojka ovládaná lankem jako třeba u felicie lze toto lanko bud povolit nebo přitáhnout zaleží na tom zda pedál spojky zabírá nahoře či dole

pokud ti sojka zabíra az nahoře tak lanko povol

pokud už lanko povolit víc nejde a spojka klouže čeká tě kompletní výměna spojky

jirib
hodnocení

0x
S vaším nájezdem km bych se ani nedivil(motor bude k.o.po 100.tis.)...do obchodu a zpátky.
Taxík vás vyjde levněji.To jsem kdysi najel na kole za 5let.
No..jak se to vezme .. Můj otec už najede taky takových max.1000km ročně..A pokud tazatel není přímo ve městě,tak taxík je problém sehnat..A tahat pytle brambor nebo psích granulí busem je vopruz i pro mlaďocha natož důchodce co hůř chodí.. Takže taxík nee.. Radši uklouzaná spojka:)
hodnocení

Rozhodl jsem se navštívit autoservis, během cca15minut byla spojka seřízena. Takže mi připadá, že se sem chodí někteří vypovídat, aniž by měli zkušenost natož praxi.

29.07.22 07:16
Flodur. Možná byla jen chyba ve vašem popisu projevů spojky.. Když do toho sedne dobrý mechanik a zkusí co to dělá,tak by měl hned vědět..Ale tyhle laické popisy závady leckoho navedou na špatnou stopu..
A pak jsou tu vemena jako já a radí opak jako JÁ.. Spletl jsem se a to nevokecám *alene* Ještě, že už vám to fachá ;)

makk
hodnocení

0x

Jednoduchá odpověď, nejde to. Spojky mají buď samoštel, nebo se občas seřídí pouze poloha pedálu, aby byl v rovině s brzdovým. Jestli zabírá až nahoře, tak bude potřeba ji vyměnit (stejně by za chvíli začala klouzat).

hodnocení

Jak můžeš napsat, že to nejde, když to jde seřídit. Myslet znamená h...o vědět.

zam

Měl jsem renaulta 19,ten měl samoštel, a tak jakékoliv seřizování bylo zbytečné.

hodnocení

0x

Drtivá většina Pugů a Citroenů s ovládáním spojka lankem se neseřizuje. Jen se šroubem na táhlu (zeshora nad spojkou-převodovkou) se nastaví dráha pedálu spojky což je určeno v manuálu (na 107 asi toho moc nenejdete,takže smolík,dp.juknout na peuclub sekce 107).U 107 jakožto pokračování v řadě 104-106-107 bych předpkládal že je to obdobně jako na 106-tedy délka chodu 130+-5mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]