Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče

Od: anonym0 odpovědí: 12 změna:
Zdravím, je mi 14 a potřebuji poradit jak přemluvit rodiče aby mi koupili motorku. Zkouším to už nějakou dobu, ale nechtějí mi ji koupit protože ví ze bych jezdil jak hovado po tátovi. Není zde problém ani finanční ale prostě se boji a nevím jak se přesvědčit. Na brigádu budu moct až rok a to se mi čekat nechce + půlka prázdnin je skoro fuč

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

A ty se opravdu divíš? To nevíš že se motocyklistům přezdívá "dárci orgánů"?

A přitom taková blbost. Protože z rozmašírovaného motorkáře si nikdo samozřejmě žádný orgán nevezme :)

libor007 - Proč ne? Když si zláme vaz a záchranka přijede pro orgány dost rychle, můžou být třeba játra ještě použitelná. ;)

007cz
hodnocení

10x
Musíš bušit pěstičkami do země a vydávat podivné skřeky. To u rozmazlených dětí vždy fungovalo.

A u normálních rodičů facka.

lmgify
hodnocení

5x

Stejně s tím nemůžeš na silnici, protože ti není 15 a nemáš řidičák ( zákon). Nehledě na to, že finančně je blbost dělat si AM. Lepší je rok počkat a udělat si v 16 skupinu A1.

Tak to alespoň bylo před pár lety. Nesleduji ceny kkurzů na motorky v autoškolách.

Jezdi ještě rok na kole. Je to navíc mnohem levnější (benzín, díly, opravy, nářadí, [pojištění?], ...)

hodnocení

3x

V 60. letech, kdy jsem byla žákyní základní školy, jsem strašně toužila po kole - závodce. Jezdila jsem ráda, jezdila bych i hodně, ale moje kolo, které taťka předělal z nějaké staré rezavé Ukrajiny, kterou našel na půdě a natřel štětcem na oranžovo, se nedalo pohnout k nějakému lepšímu výkonu. Navíc kol bylo tehdy v českých obchodech zoufale málo, vše se exportovalo většinou do Sovětského svazu.

Několik let jsem chodila o prázdninách na brigády, přidávala kdejakou korunku, třeba od babičky...V roce 1969 jsem se konečně dočkala, našetřila potřebnou částku. V sousední vsi bylo železářství, dostali tam jedno závodní kolo. Nebyl to, bohužel, Favorit, po kterém jsem toužila, ale jen Eska. Přesto jsem ho brala. Jen jednotalíř, tříkolečko. To by dnes nikdo ani nechtěl. Já byla ale na vrcholu blaha. Kolo stálo 920 Kčs, pamatuji si to dodnes.

Neměla jsem ho ani za měsíc, ani za rok. Pokud něco opravdu chceš, tak si počkej, za rok půjdeš na brigádu /když to nešlo letos/, našetříš si a bude to. Budeš šetřit třeba i další roky. A pak to najednou bude. Člověk si tím víc váží věcí, které nedostal jen tak, bez zásluh, ale na které si třeba musel vydělat, něco si odříct.

Hlavně abys potom neměl křížek a kytičku někde u silnice. To bych Ti nepřála. Jaga.

hodnocení

2x

Bez řidičáku opravdu jezdí jen hovado a poskakovat po polních cestách určitě nemusí být na zabití...

hodnocení

1x

Hele, neměl bys být v půl dvanácté už v posteli ;)?

No dobře, jsou prázdniny, tak se to dá výjimečně tolerovat.

hodnocení

1x
Naprosto zbytečný dotaz. Bez řidičáku bys mohl jezdit max po zahradě a to ti předpokládám stačit nebude. A pokud všichni víte, že bys jezdil jak rapl, tak prosím zajdi za rodiči a pěkně jim poděkuj, že mají alespoň oni dost soudnosti. Jinak zkoušet to bez řidičáku na silnici třeba na půjčené chrchle nedoporučuju, postihy jsou značné a v případě špatné nehody se nemusí doplatit ani movití rodiče.

meta
hodnocení

0x
Ano rodiče nejlepé vědí co je pro tebe únosné, podle tvého dotazu jsi na to ještě nedospěl, takže počkej času, neutrácej za blbosti, šetří si, zkus něco vydělat, třeba zjistíš hodnotu peněz. Až budeš moct udělej si ŘP (ze svého), potom můžeš teprve myslet na vlastní motocykl.

ltz
hodnocení

0x
Rodiče nepřemluviš, kdyz mají k takové veci svůj pevný a hlavně rozumný postoj. Od toho je rodič, taky tě to čeká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]