Nejste přihlášen/a.
Stejně s tím nemůžeš na silnici, protože ti není 15 a nemáš řidičák ( zákon). Nehledě na to, že finančně je blbost dělat si AM. Lepší je rok počkat a udělat si v 16 skupinu A1.
Tak to alespoň bylo před pár lety. Nesleduji ceny kkurzů na motorky v autoškolách.
Jezdi ještě rok na kole. Je to navíc mnohem levnější (benzín, díly, opravy, nářadí, [pojištění?], ...)
V 60. letech, kdy jsem byla žákyní základní školy, jsem strašně toužila po kole - závodce. Jezdila jsem ráda, jezdila bych i hodně, ale moje kolo, které taťka předělal z nějaké staré rezavé Ukrajiny, kterou našel na půdě a natřel štětcem na oranžovo, se nedalo pohnout k nějakému lepšímu výkonu. Navíc kol bylo tehdy v českých obchodech zoufale málo, vše se exportovalo většinou do Sovětského svazu.
Několik let jsem chodila o prázdninách na brigády, přidávala kdejakou korunku, třeba od babičky...V roce 1969 jsem se konečně dočkala, našetřila potřebnou částku. V sousední vsi bylo železářství, dostali tam jedno závodní kolo. Nebyl to, bohužel, Favorit, po kterém jsem toužila, ale jen Eska. Přesto jsem ho brala. Jen jednotalíř, tříkolečko. To by dnes nikdo ani nechtěl. Já byla ale na vrcholu blaha. Kolo stálo 920 Kčs, pamatuji si to dodnes.
Neměla jsem ho ani za měsíc, ani za rok. Pokud něco opravdu chceš, tak si počkej, za rok půjdeš na brigádu /když to nešlo letos/, našetříš si a bude to. Budeš šetřit třeba i další roky. A pak to najednou bude. Člověk si tím víc váží věcí, které nedostal jen tak, bez zásluh, ale na které si třeba musel vydělat, něco si odříct.
Hlavně abys potom neměl křížek a kytičku někde u silnice. To bych Ti nepřála. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.