Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesvítí světla zpátečky

Od: nikol* odpovědí: 6 změna:
Zdravím všechny rádce
Při zařízení zpátečky mi pouze probliknou zadní zpátečkove světa, když páku přidržím nebo sní zatřesu tak probliknou ale nesvítí
Může mi někdo prosím poradit, kde nebo co udělat
Renault laguna 2
1,8 86kw typ motoru F4P rok výroby 2001
Karoserie hatchback
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patamat
hodnocení

4x

Najít spínač couvacích světel a seřídit jeho polohu (pokud to půjde) nebo jej vyměnit.

Bude na převodovce nebo na spodní části řadící páky.

spíš vyměnit. Bude KO

jirib
hodnocení

1x
Do servisu...to doma asi nedáte.
Spínač na převodovce,koroze kontaktu,špatná kostra...a jiné věci.

hodnocení

0x

Najít na převodovce spínač "couvaček", oba konektory propojit "natvrdo", pokud je jen jeden konektor, pak ukostřit. Pokud "couvačky" svítí, je vadný ten spínač. Jiná možnost dle vašeho popisu ani neexistuje.

hodnocení

0x

Také zdravím všechny rádce, ale mám podobnou otázku na majitele Toyoty Yarise. Taky mám stejný problém, jen bych potřeboval vědět, kde je umístěný spínač zpátečky? Zda zespodu, nebo má lepší přístup shora?

Nesvítí světla zpátečky

Je nahoře na konci převodovky na zadku Tady je vidět. Je tam, kde je převodvka zaháknutíá ke kastli.

Asi ji překrývá ta závěsná konzola a čidlo bez sundání tipuji, že jen tak ven nepůjde.

Nesvítí světla zpátečky #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]