Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu: včera, na téměř prázdném parkovišti do mého rok starého auta nacouvalo jiné.Když jsme se k autu vrátili, již tam byla policie kterou přivolal též přítomný couvající řidič.Sepsali jsme hlášení o škodě.Naštěstí auto je pojízdné,ale jen na dojetí.Po několika telefonátech s pojišťovnami jsem se dozvěděl,že škodu budu řešit já s pojišťovnou pachatele.Je to časově i finančně náročné (posílání dokumentace,návštěva likvidátora,později několik cest do vzdáleného servisu...). Je možné, aby pachatel byl účasten na těchto nákladech? Je přece viník! Za týden mám jet na půl roku zaplacenou dovolenou a není čím. A další otázka: co bude se zárukou na auto? Jiné auto si již nepořídím (vzhledem k mému věku). Děkuji
Staré auto? Jaké? Cena bude od pojišťovny viníka minimální. Nemusí a většinou nebude u staré vrány stačit na opravu.
Stav auta typu voňavka nerozhoduje.
Rozsah poškození? Foto?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.