Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia. Jak to bylo?

Od: libor* odpovědí: 8 změna:
Součástky jakého výrobce používala Felicia? U Favorita je to jasné - takřka všechno bylo PAL nebo Autopal - startér, světla, chladič, atd., brzdy Autobrzdy Jablonec, karburátor a palivové čerpadlo dodával Jikov,...
Jak to měla Felda? Měla už vše od VW Group nebo i u ní se mohl člověk setkat s výrobky našich národních podniků?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Favorit ještě používal plasty nárazníků PLASTIMAT, dále zrcátka a popelník MASSAG, palubní počítač z Rožnova pod Radhoštěm firma APRI, Autosedačky z látkama a mikroplyšem z České Lípy a další...skla Thorax

Jablonec dělal i těleso topení

první modely relátka Polmot, pak až AEV Kroměříž, motorky ostřikovačů SEV Litovel (tam co se dělají i gramofony)

SPi systém mono motronic od Bosche, palivová čerpadla VDO

Felicia má elektrická zrcátka z koncernu VW - ten pajšl (polo, seaty, ...), skla Splintex, AEV relé, AEV dálka, Scarico Metasystem Alarmy, světlomety HELLA Mohelnice, stropní světlo Hella, gumy Rubena náchod (kabelové průchodky, zátky, dorazy, silenbloky GUMOKOV Hradec Králové, případně TF Press podkrkonoší,

ložiska ZVL a SKF Germany, zadní náprav komplet Golf III, Topení u Feldy Siemens + Jablonec, Baterky Akuma, Alternátor a startér Magneton Kroměříž (nikoliv PAL), Zapalovací lišta Champion, na SPi zapalovací trafo Telefunken,

Zapalování VN Pal, Bosch a pak bejvalej PAL -> Hannhart Morkovice,

Klíče zámků FAB

Centrální zamykání BRANO a AEV (elektronika, Brano mechanika a motorky)

Gumové rohože Zubří

Pneu Barum (ale naše, né jako dnes Romania)

Autorádia Blaupunkt (CC20, CC20, Montreaux, Casablanca,...) a Grundig (MS201, MS401) ->Feliica Family

Spínače el. oken Felicia z Audi 100 1986

...

Zas tolik toho VW AG nedodal. Až u Fabie je to skoro celé VW koncern.

doplněno 14.07.22 03:32:

Felicia vypínače palubní desky TRW

Brzdy TRW,LUCAS,

Favorit modely st. typ do 92 Fragokov Slovensko.

Maziva Mogul (hlavně vazelíny).

doplněno 14.07.22 03:36:

Druhovýroba doplňků

Milotec, Jablotron,...

...skoro vše naše *srdce*

Budíky ve Felicii VDO a pojistkový panel VDI Nitra Slovensko

digitální stropní hodiny pro Favority TESLA Rožnov -> závod Vrchlabí

Filtrboxy Sandrik

Filtry vzduchu JIPAP Jihlavské papírny

Stěrače PAI Beroun

Katalyzátory Leistritz Germany nebo Karsit

Karsit Jaroměř i výfuky

libor*

Jé, díky za neuvěřitelně vyčerpávající odpověď, polovinu toho jsem u Favorita ani nevěděl. Kde ty informace bereš? Ty jsi úplná studnice vědomostí. *palec2*

@gumidek *palec2*...hledal jsem --"smekám klobouk" ale ten jsem nenašel..

...tak smekám klobouk...

Já tím žiju už 15 let a vrakáče typu odmontuj si sám v dosahu, takže mi rukama prošlo úplně vše *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]