Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zrcátko rozbité?

Od: olda1 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, dnes jsem couval do dvora a při malé rychlosti jsem opřel zrcátko o sloup od plotu, hned jsem vyjel abych ho nezlomil. Naštěstí jsem ho ani povrchově neodřel a při zkoumání jsem nenašel známky poškození. Sklopit jde manuálně ale zjistil jsem, že u spolujezdce nejde sklopit, takže to teď nechápu, elektrické sklopení na autě nemám. Takže snad není prasklé někde vevnitř s proč druhé zrcátko nejde sklopit? Mám se obávat že drblé zrcátko někde ztratím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Píšeš, že sklopit jde, ale u spolujezdce ne.

Logicky nemůžeš poškodit zrcátko na pravé straně, aby pak nešlo sklopit i na levé... To snad chápe i trouba.

Pokud jsis všimnul až teď, že sklopit nejde, tak zespoda zrcátka ten otoč prostříkej WD-40 a pak opatrně rozhejbej. Ne to hned rvát a ulomit, ale zapružit 5mm na sklop a zase zpět.

Až ho rozhejbeš, tak ho ve sklopené poloze ten spodní otoč pantu namaž bílou vazelínou ve spreji.

Na mý Fabii zrcátko nikdo nesklápěl 8 let (služebák). Když jsem si ji přivezl domů, bylo tak zatuhlý, že to prostě nešlo. Při opravě jsem ho měl rozebraný doslova na provočinitele a byl problém vůbec dostat vršek zrcátka z čepu. Nějaký WD (ne že bych to nezkoušel) nemělo šanci. Soudruzi ve Francii (Made in France) ten čep namazali čímsi, co fungovalo po letech jako tmel. Teď už chodí jak má, ale k rozborce mě donutila až kolize s nějakým protijedoucím sudokopytníkem.

asd1
hodnocení

0x

Může bejt zatuhlý, nebo ho někdo měnil a je pevný...

Nekterý zrcátka jdou sklopit i dopředu..

Obecně pokud nekřupne tak je OK

olda1
hodnocení

Když jsem ťuknul do toho sloupu tak lehce prokřuplo, vzhledově ani mechanicky nic vidět není, mělo by se rozebrat a zjistit jak vypadaji vnitřnosti, nebo to nemám řešit a bude to ok? Ach jo to je zase den

hodnocení

0x
Když nenapíšete, o jaké auto se jedná, nemůžeme tušit, jestli mají jít sklápět.
olda1
hodnocení

Omlouvám se jedná se o vůz Kia rio II, r.v.2008
olda1
Auto jsem jel projet a zrcátko vypadá v poho, děkuji všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]