Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shell nebo Castrol

Od: olej odpovědí: 16 změna:

Vím, že je to už dosti ohraná písnička , ale která značka je lepší. Nějaké pádné argumenty, ne, že ten je dražší a ten levnější, to je mimochodem také divné, Castrol je vždy minimálně 2x dražší než Shell. Proč?

Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

BMW je taky dražší oproti třeba Octavii a třeba vytrhávání zadní nápravy v zadu u E46 lze považovat za kvalitu?

RedBull je taky docela sračka a k vůli reklamě a ceně ji lidé stejně kupují.

Sám jsem byl svědkem, jak Castrol na motorech, kde se přetáhne výměna dělá hrudkovité krusty karbonu.

Shell udělá akorát mazut, který vypláchne další náplň, pokud se na jednu náplň nejezdí 4 roky.

...

Cena neodráží kvalitu.

doplněno 13.07.22 15:55:

Vůbec nejlepší co dávám je Mobil1

hodnocení

0x
Ja do motoru castrol taky nemusim
Leč u převodovýho oleje sem byl svedkem když se misto nej dal do volva shel a řadilo to naprd
Pokud bych si musel vybrat tak schel
Do svych aut az na jednu vyjimku kde se leje schel do volva neb to bratr chtěl tak neužívam ani jednu tuto značku
Leč 100 lidí 100 názorú

Zrovna Volvo dopručuje Castrol oleje. Je tam zřejmě nějaká spolupráce.

vernon
13.07.22 15:52
hodnocení

0x
Mogul...:-D
Proč ne ja na nej jezdim v nafte i v benzinu měnim 10-15 tisic nepozoruju problem
olej
...který se už bohužel nedělá.

Pořád ho dělá Paramo.

Do traktoru dobrý.

olej
Opravdu se už nedělá, obchody mají jen skladové zásoby a sami mně řekli, že se už nedělá.
Viz rozhovor s mluvčím skupiny Orlen:
auto.cz/...

díky za odkaz... no tak i do traktoru budu kupovat shell

olej
Není vůbec zač. :) Já se právě bojím do svého Zetoru 4011 lít něco jiného, než právě Mogul M6AD. A tak také přemýšlím, jaký nepřeaditivovaný olej tam dávat.*zmateny*

Do 5718 jsem lil M7ADSIII. Pokud to bylo AD, tak bych se rozpouštění karbonu nebál.

Maximálně častěji koukneš na odstředivku.

Pema má taky svoje oleje

autodily-pema.cz/...

olej
Vím, díval jsem se, asi to nebude špatná náhrada.

otázkou je, jestli nepřebalovala mogul a taky nezajde... uvidíme

Potom snad možná přímo Zetor oleje (ale vypadají taky jako Mogul)

google.com/...

olej
Jenže Zetor oleje jsou pouze pro aktuálně vyráběné Zetory, výrobce už nepočítá s tím, že by byly v provozu i staré Zetory.
Dle mého názoru, teda...

Píšou 1981, takže tam, kde místo odstředivky na UŘ1 jsou dva olejové filtry.

Asi by je zanášel rychle ten M6A a bloky jsou stejné furt.

Podle mě by vyhovoval a nahradil bych odstředivku klasickým plechovým filtrem. Jsou na to přestavbové sady, kdy se odmontuje držák a dá držák s filtrem a vyřeší se případně nálevka oleje na víko zdvihátek nahoře, když máš třeba nalévací otvor u odstředivky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]