Zdravím..na můj pozemek přímo u domu mi někdo zaparkoval vozidlo.uz je tam týden a nikdo u něj nebyl ten týden.je přímo pod značkou soukromý pozemek.policie nepomohla prý je na leasingovku a navíc ještě na firmu.. která v rejstříku samozřejmě nemá žádné kontaktní informace..jak mám postupovat abych se vozidla zbavil?
Na soukromém, veřejně přístupném místě stojí vozidlo? No a co, na spoustě podobných míst stojí vozidla. Jak je místo označeno? Dejte přesné místo GPS, ať to můžeme odborně posoudit.
přímo pod značkou soukromý pozemek
Jak vypadá taková značka? Co to znamená pro řidiče ze silničních zákonů?
No takhle to vypadá..na sloupu je značka.jedno auto je teď pryč a jedno musí stát v silnici na chodníku.jako to černý tam prostě nemá co dělat...na značce je zákaz parkování nebo pouze pro hosty.. máme 3 auta takže jeden musí stát různě po okolí.
Já vím, že moje rady a postupy se Vám nelíbí, ale jsou dle práva. Klidně poslechněte ty protiprávní rady, odtáhnete ho, nalejte tam olej a podobně. S tím ale porušujete právo.
Ještě jednou to zkusím s dotazem. Smí se parkovat na soukromém, veřejně přístupném pozemku, pokud to není zákonem a vyhláškou zakázáno?
Ano, či ne?
Užívat pozemek můžete, stavět plot taky, ale Vám jde o něco jiného, bohužel takto to nefunguje.
Udelal si parkoviste, poradne si ho neoznacil a parkovala mu tam auta.. Na tom miste se muze dost mozna naprosto legalne stat, v katastru je to komunikace a ze je verejne pristupna je zcela evidentni. Hlavne ze je tu plno individui, ktera maji vsude plnou hubu moralizovani a tady radi prasarny jako tahani na lane a vylevani oleje. Jediny rozumny je milancukrar a spu.. Na to auto nesahej a az jednou odjede, domluv si dopravni znaceni nebo si tam dej zavoru.
Já na to nesahám.. evidentně ne to má chyba že tam prostě nemám nějaký zákaz nebo závoru či cokoliv..no asi to tedy vyřeším jedním sloupem v zemi co se dá složit na zem při příjezdu..něco jako ty co vyjizdej ze země ale složí se ručně.u země je kloub na zámek..
Nejrychlejší pomoc, jak se zbavit nechtěných vozidel na pozemku, je noční přílet mimozemšťanů, kteří auto záhadně posunou tak, že nějak brání v průjezdu na veřejné komunikaci. Bez pomoci mimozemských sil je to čekání do doby, než si pro to majitel milostivě přijde nebo až se z toho stane vrak a uplynou všechny lhůty. Mimozemské síly umí opravdu mnoho, jak ukazuje příklad v Řeporyjích, kde dokázaly doslova přes noc vyřešit všechna špatně zaparkována auta a vraky.
No jak sem psal naproti je panelák z kterýho neustále někdo čumí a navíc jako nevím jak bych odtah espace.proste to za něj napříč postavím napříč a budu chodit pěšky do práce.pak je víkend pojedu na festival na 3 dny no tak jesi bude chtít odjet bude mít týden smůlu
Nejsem 100% vlastník ale i kdybych byl tak tohle by opravdu neprošlo.. nechám to bejt no stejně evidentně nechápu to s tim že tam jako opravdu může stát kdokoliv.tak si tam najedno místo ten sloup co dá složit na zem když se odemkne..už sem to někde viděl
jd
jasně že by to neprošlo, protože nikdo (ani spoluvlastníci) nebude řešit vaše pochybení a problémy.
Nemá tam parkovat (tedy není pravdou že smí), ale vy musíte nejprve splnit
1) informační povonnost (ta cedule je špatně, neviděl ji),
2) vymáhat svá práva (což nejste schopen).
Nikdo (pčr, mp) za vás nebude řešit vaše problémy! To si vždy řeší vlastník. Tedy pokud nejde o TČ, obecné ohrožení etc.
Vítejte v realitě!
ps: pokud by tam cedule mnou uvedeného znění byla a nebylo by pochyb, že ji měl a mohl vidět, to si piš že by řetěz (s poučením) dostal
Já už to nebudu řešit a omlouvám se tady všem kterým přijde že jsem nicnechapajici blb no jen sem se ptal jak to řešit no.tak asi nijak..musím počkat až vypadne.v zimě si tam vykopu místečko jako jedinej a když přijedu po noční tak tam někdo je protože u chodníku sou mantinely od pluhu
To bude trošku problém..je to Renault Espace.zabrzdeny bych to musel táhnou nějakou ctyrkolou terénní navíc je naproti panelák a všichni by mě viděli..a v noci rozhodně slyšeli.
Asi je zbytečné Vás přesvědčovat, že se mýlíte a řidič nic neporušuje. Páč stojí na ostatní ploše, dle zápisu v katastru. Hned vedle je majetek Statutární město Jablonec nad Nisou, a kde je hranice vašeho pozemku? odkud až kam platí Vaše značka?
Až Vy mu zablokujete vozidlo, tak porušíte předpis, ale to vám je naprosto jedno.
nechám to bejt no stejně evidentně nechápu to s tim že tam jako opravdu může stát kdokoliv.tak si tam najedno místo ten sloup co dá složit na zem když se odemkne..už sem to někde viděl..to snad můžu ne?
jd
Pokud to místo řádně označíte, tak tam nemůže parkovat kdokoliv cizí.
Jenže každý je povinen střežit svá práva, v tomto případě vy jako (spolu)vlastník, který nechce, aby cizí užívali váš majetek. A to už jsem vám tady několikrát popsal, jak to můžete udělat do budoucna, ale zadarmo to nebude.
Samozřejmě pro vás bude řešením i mechanická závora.
Není to náhodou bránění v užívání soukromého majetku?vysvetlete tedy jak to že za určitých podmínek mohu někomu stát na pozemku bez povole třeba 14 dní.. jaké musí být odůvodnění?
Jestliže jak říkáte, máte pozemek označený byť třeba cedulku na sloupku, nikdo vám tam autem stát ani chodit nesmí. Volejte PČR nebo MP a bude se to řešit jako přestupek neoprávněného užívání cizího majetku dle par. 8 zákona 251/2016 o ostatních přestupcích. Jak by se ostatním líbilo, kdyby jim někdo parkoval na zahradě? Myslím těm kteří radí způsobem A proč vám to vadí? Mě by to Teda vadilo taky. A věřte mi, že to jde. Mám s tím zkušenost.
Mp mi nepomůže tam sem byl..město nemá odtahovku a i kdyby tak pokud nestojí na veřejné komunikaci nemají pravomoc.jen mi řekli firmu na kterou je vozidlo registrovano..a neoficiálně jako tu lidi píšou sám odtáhnout bez poškození
To samozřejmě říct nemohu z důvodu ochrany osobních údajů..má jediného jednatele takže vím na koho to je napsáno.ale bohužel ani po hodině hledání jsem nenašel jediný telefon nebo e-mail na onu osobu.
Prostě nemůže nebo spíš nechce. Má adresu, tak ať si na adresu sídla dojde nebo obešle )
správně myslím ani policie neměla říci toho provozovatele, takže asi kreje ty policajty a ani to neví jistě, info dostal per huba a nemá jistotu... Ale nic mu nebrání kontaktovat tu firmu, email, telefon asi nenajde, adresa jednatele, adresa společníka, adresa provozovny případná...
Jistě to vím projeli to přes PC přímo na služebně.a jméno se dohledá už snadno když je jediná osoba 100% vlastník.ale řešit to už nebudu.. informací jsem tu dostal dost..
Odtahovka nemůže odtáhnou vozidlo které není vaše.je to jako kdybyste řekl zamecnikovi ať otevře cizí byt.mohli by ho odtáhnout jen ve spolupráci s PČR a ta musí mít svolení majitele vozidla.ale jak říkám žádný kontakt nenašli.. není nikde uveden.takze není koho kontaktovat
Ne nikdo u baráku to nikdy neviděl..to sem zjišťoval jako první.nekomu z okolních domů přijela návštěva no..celá ulice má zákaz stání na jedny straně takže to hodily prostě na první volnej flek co viděly no..
Jak říkám no dám to za něj,má bejt hezky tak budu chodit pěšky do práce..on se někdo ozve až bude chtít odjet.ja nikam autem nemusím.pak pojedu zakalit pryč na víkend tak budu úplně nedostupný
Vy vlastníte jen 1/4 pozemku. Musíte se domluvit a s ostatními 75% vlastníky objednat a zaplatit "odtah". To proto, aby se neukázalo, že to auto je od přítele dcery s prvního manželství nějakého dalšího vlastníka, že někdo něco říkal bych byl opatrný...
Pak náklady můžete vymáhat na provozovateli toho vozidla, ale s takto mizerným označením nevím nevím zda uspějete.
Pokud by to nechtěli odtáhnout, volejte okamžitě 158 jakože jste nalezl auto na svém pozemku které tam nechcete a něco z něj teče a chcete, aby okamžitě dojeli zadokumentovat jeho odvoz. Pokud by se cukali tak nutno vymyslet něco, jakože potřebujete provádět ty a ony neodkladné práce na pozemku.
Ne nikoho to není z objektu.ale to už sem zde psal. nelíbí se to ani ostatním majitelům.ze jejích příbuzní nemají kam dát auto když se tu sejdem tři na parkovišti..a tak jako podle komentu je úplně co a kde člověk vlastní.na tohle sem kratkej. kdyžtak u mě je tedy volno kdyby někdo chtěl.ja to nechám na chodníku někde po okolí.
jd
Nerozumim co říkáte
Každopádně (správná a viditelná) cedule je základ!
Příkladně v USA, když není tato cedule, tak nemohou střílet a naopak ) Je to srozumitelné?
No značka tam je jako i když bude extra viditelná může říct že přijel odspoda a neviděl ji..asi jich tam teda musím dát víc..no teď už to je jedno..vyřeším si tedy jen svoje parkovací místo protože podle komentu je to nic neříkající značka pro pobavení
jd
Je to tak, co kdyby tam vjel cizinec?
ja bych tam dal ceduli zakaz zastaveni s dodatkovou ceduli jen pro majitele pozemku, kdyz tedy nechcete vydelavat retezem.
Znacka musi byt normovane velikosti a viditelna odevsad, nastuduj si parametry znacek. Pak muzes vesele odtahovat.
Nejaka mensi znacka, nizko nebo blbe umistena bude beztak neplatna.
Tak všichni bydlíme v jednom objektu a ta značka tam už byla když sem 1/4 objektu koupil a to byl jen jedinej majitel.on ji tam dal.a dole sousedka už je starší a nemůže nikam daleko chodit.jako všichni 3 chceme aby tam bylo místo pro nás a naše hosty.v zimě až budou na chodnících mantinely od pluhu tak jakmile odjede někdo do práce tak se tam někdo vrhne na vyhazeny místečko.. každej rok stejný
A zeptám se na něco jiného - ta neviditelná cedukička blbě umístěná na tom sloupu nějakého vedení je správně a legálně? Ten sloup je majetek koho? Jen bych to rád věděl-nic proti.
A teda nějaká finální odpověď?můžu si tedy zabezpečit vjezd pouze pro nás tři majitele objektu a pozemku?nebo ne?tím myslím plotem třeba nebo jinak.a tím nemyslím padací most nebo vodní příkop.. určitě se někdo zminí
jd
Jistěže můžeš, ale musíš mít mandát všech spoluvlastníků pozemku! A pokud to bude nějaká stavba hned na hraně pozemku, tak to určitě konzultuj se stavebním úřadem.
Pokud by sis dal doprostřed kolík, tak to asi není nutný!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.