Nejste přihlášen/a.
Zdravim, chci se zeptat jakou by jste mi doporucily Rozvodovou sadu pro tento vuz. (nejlepe odkazy). Je cipla na 81kW, pokud se nepletu. A jeste kolik tak asi stoji prace aby me nekde nevzali na hůl. Myslim ze uz mam dost na case. Podle knizky mam rozvody menene ve 120-130, a nyni mam najeto 250 tisick km. Myslite ze uz je to hodne vazne? Je to r.v. 2003 po faceliftu.
PS: Dnes mi jeden automechanik rikal ze oktavky (nebo aspon ta ma) ma program kterej pri pretrhnuti remene vse zastavi a nic se nestane. Je to pravda? Jini mi rikaji ze se pretrhne motor se potka a muzu to zahodit.
Diky za vsechny odpovedi.
No vyměnit by to chtělo. Já bych doporučil SKF a nebo CONTITECH. Hlavně se vyhněte OPTIMALU.
Co se toho jakéhosi programu týče tak je to nesmysl. To jestli se motor může a nebo nemůže potkat záleží na jeho konstrukci , žádný program nedokáže zastavit písty aby nenarazily na ventily. Raději to dejte udělat jinému mechanikovi
Na ceny se mrkněte tady elitecat.cz/...
Dejte nový řemen včetně kladek a i vodní pumpy.
mluvil jste skutečně s automechanikem? Při nastartování se Vám na několik sekund objeví na paluvní desce hlášení že jste měl už dávno s autem do servisu,respektive upozornění, kolik km do servisu zbývá...
Na Vašem místě bych nechal vyměnit všechny kladky, ale někdo opravuje rozvody i tak, že vymění akorát řemen a přidá legendu...pokud chcete teď ušetřit, udělejte to samé...snad ten řemen v budoucnu nespadne kvůli vadné kladce, a když spadne, vyměníte celý motor...ale risk je zisk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.