Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje VW passat 1.9 tdi 74kw

Od: alli odpovědí: 5 změna:

Rád bych poprvé vyměnil olej na VW passat 1.9tdi 74kw. Jaký doporučíte olej? Filtr a nový šroub olejové vany asi taky. Našel jsem těch šroubů více : autodily-pema.cz/...
Jak nejlépe zjístim jaký tam patří? Má cenu ho měnit? Nevím kdy naposledy se dával nový. Kdybych nezjístil , bude stačit těsnění? autodily-pema.cz/...
Díky

doplněno 11.07.22 00:42:

filtr: autodily-pema.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Patri tam olej s normou 505.01. ja pouzivam Q8 formula excel. Podivej se, jestli nepotrebujes miskovity klic na povoleni filtru. Nektere mely klasicky sestihran. Sroub bych neresil pokud pres tesneni neni nejaky vetsi unik. Utahovat s citem, at se nestrhne zavit. Po vytazeni filtru jeste odsavam strikackou olej, případně hadrama.

asd1
hodnocení

1x

Olej cokoliv co splňuje specifikaci pro motor, klidně nejlevnější, důležitější je měnit včas. U nafty měnim po 10kkm/ 1 rok, dávám Shell, spokojenost a patří i mezi nejlevnější.. Filtry dávám Mann, šroub - kovářovo kobyla, těsnění nebo celý šroub (je to jedno) měnim jen když to teče a zatim to nikdy neteklo *smich* Neutahovat na krev jak debil = nestrhnout závit ve vaně..

Když by starej šroub prolínal tak musíš vypustit do čistý nádoby přetěsnit a znova nalít, Pro sebe jen kontroluju jestli neteče = kontroluju po protočení motoru a pak ještě po pár dnech. Zatim nikdy neteklo tak se toho držim a novej šroub mám v šuplíku *hi* Novej šroub (těsnění) bych dával jen jako servis když auto odjede z dílny a nevidíš ho.. A i servisy se s tim nemažou a co jsem potkal tak nechávali starej..

hodnocení

0x

Šroub pochopitelně vyměnit. Vždy mi na VW krásně pasuje a s kvalitou jsem spokojený od Elring.

Filtry MANN, to je bez debat a oleje Mobil 1 nebo Shell

autodily-pema.cz/...

hodnocení

0x

Olej - když dodržíte předepsanou normu, tak je fuk, co tam dáte. Raději měnit častěji než řešit značku.

alli
hodnocení

0x
Tak prý je to 3BG verze, to jsem nenašel. Co na to pasuje? Jaký filtr a olej prosím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]