Nejste přihlášen/a.
Rád bych poprvé vyměnil olej na VW passat 1.9tdi 74kw. Jaký doporučíte olej? Filtr a nový šroub olejové vany asi taky. Našel jsem těch šroubů více : autodily-pema.cz/...
Jak nejlépe zjístim jaký tam patří? Má cenu ho měnit? Nevím kdy naposledy se dával nový. Kdybych nezjístil , bude stačit těsnění? autodily-pema.cz/...
Díky
filtr: autodily-pema.cz/...
Olej cokoliv co splňuje specifikaci pro motor, klidně nejlevnější, důležitější je měnit včas. U nafty měnim po 10kkm/ 1 rok, dávám Shell, spokojenost a patří i mezi nejlevnější.. Filtry dávám Mann, šroub - kovářovo kobyla, těsnění nebo celý šroub (je to jedno) měnim jen když to teče a zatim to nikdy neteklo Neutahovat na krev jak debil = nestrhnout závit ve vaně..
Když by starej šroub prolínal tak musíš vypustit do čistý nádoby přetěsnit a znova nalít, Pro sebe jen kontroluju jestli neteče = kontroluju po protočení motoru a pak ještě po pár dnech. Zatim nikdy neteklo tak se toho držim a novej šroub mám v šuplíku Novej šroub (těsnění) bych dával jen jako servis když auto odjede z dílny a nevidíš ho.. A i servisy se s tim nemažou a co jsem potkal tak nechávali starej..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.