Dobrý den, zajímalo by mě, jak přesně, kdy a v jakém rozsahu se dělala výměna SPZ okresu Gottwaldov na okres Zlín. Určitě tu jsou nějací pamětníci, co to zažili.
1.ledna 1990 přejmenován zpět na Zlín, takže SPZ byly měněny v roce 1990 doplněno 11.07.22 09:32: V souvislosti s přejmenováním Gottwaldova zpět na Zlín byla pro tento okres zavedena nová série ZL a SPZ sérií GV a GT postupně vyměněny bylo to v letech 1990 - 1992.
honza12
Jenže okres Gottwaldov byl přejmenován až k 17. červnu 1990. Takže série GT/GV se musela přidělovat minimálně do poloviny roku 1990. Zajímala by mě i poslední vydaná série Gottwaldovských SPZ, Kdy přesně se začalo s přeregistrací a kdy přesně skončila, to se nedá nikde na internetu dohledat.
Tak v tom případě zkuste zavolat na DI města Zlína, snad tam bude pamětník...jinak nevidím jinou možnost; pochybuji, že se někdo podrobně v té době (nebo i později) zajímal o přesný začátek i konec vydávání RZ Gottwaldov - Zlín...
Já bydlel v dětství v městské části zvané Gottwald v ulici Stalinova Dříve se to jmenovalo Ronovka podle dolu Rhóna a teď je to opět "Ronovka".Ta Stalinova ulice se dřív nazývala Hlavní,potom Masarykova,pak Stalinova a teď 28.října
Proč nový rodný list? Jako při ztrátě? Jinak ať máte nad čím dumat, tak já jsem se narodil v Gottwaldově a místo narození mám uvedeno Zlín . Dobrý,ne? Střed ( Gottwaldov 1 ) byl totiž vždy Zlín .
koutnik
Mohu potvrdit, taky jsem se narodil v Gottwaldově a v rodném listu je uvedeno místo narození: Zlín. Protože porodnice byla v místní části Zlín (ve střední části města Gottwaldov). Tehdy měl Gottwaldov sedm místních částí: Zlín, Zlínské Paseky, Prštné, Louky, Mladcová, Příluky, Malenovice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.