Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí se vždy měnit dvouhmota u výměny spojky?

Od: e46330d150kw odpovědí: 3 změna:
Zdravím, chci se zeptat zda je nutné u výměny spojky měnit vždy i dvouhmotu nebo když není slyšet, tak není třeba? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

A co přesně myslíte výměnou spojky? Jen Lamelu? Tak pokud měníte jenom lamelu, tak samozřejmě 2hmotu měnit NEMUSÍTE, To přece stojí ranec! 15-20 tisíc i s prací u některých aut?

Já vyměnil spojkovou lamelu asi tak po jednom týdnu před čipování auta :) respektive nedával jsem novou lamelu, dal jsem lamelu, která byla obložena kvalitním materiálem ferodo A ten materiál tam drží už snad 15 let. Protože tovární obložený materiál Sauleda, nebo co to bylo za sračku, nepřenesl točivý moment zvedlý o 70%

A ještě vám popíšu, jak jsem to udělal: koupil jsem si starou lamelu za hubičku, poslali jednomu pánovi, který na to na bouchal obložení, a poslat mi to zpátky, vyšlo to jestli tak do 15 stovek celé. pak jsem zajel někde do garáže, a řekl jsem: Vyměňte mi lamelu kus za kus . A už to funguje víc jak 15 let. O nějaké dvou hmotě jdem tehdy nic netušil. A zatím neklepe. Musím zaklepat

hodnocení

0x

Nie nemusí. Pokiaľ dvojhmotný zotrvačník nemá vôľu,voľne sa pohybuje a pružiny niesu popraskané,tak sa nemení. Mení sa len lamela spojky,poprípadne prítlačný tanier,spojkové ložisko a valeček.

hodnocení

0x

Dvouhmotu nebo vypínací ložisko měnit nemusíš, pokud je dobré.

Ale komu se chce půlit motor dvakrát a ta strašná práce a drbačka. Ložisko odejde za 20 000km a za rok měníš zas? Dvouhmoty jsou většinou KO, protože dostávají dost na frak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]