Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omylem zahnuti na dálnici

Od: karel44® odpovědí: 12 změna:
Ahoj,dobrý den všem.
situace u které bych rád vysvětlení - radu.
Níže zasílám mapu a v ní zakreslené, kde jsem omylem najel na kousek dálnici. Jel jsem ze Dvora Králové směrem na Všestary a zahnul směrem na Hradec Králové ale jel jsem zde poprvé a nedopatřením jsem vjel na dálnici směrem na Hradec Králové místo abych jel podél na Hk. Nechtěl jsem zmatkovat a stočit jinám auto a tak jsem raději krátký úsek cca 6 km jel po dálnici a teď ani nevím, zda tento úsek je zpoplatněn.
Na mapě níže vidíte o jaký úsek mi jde a kam jsem omylem najel.
Jak jsem uvedl, bylo to nedopatřením a nejsem si jist, zda mě v tomto místě nějaká kamera vyfotila. Mám raději kontaktovat někoho na webu mýtu a normálně se udat a posypat si hlavu popelem?
Děkuji za vysvětlení a za řešení co s tím dál.
Děkuji Karel

Omylem zahnuti na dálnici

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vůbec neřešte. Zastavila vás PČR (její složka jako doprvní, dálníční ...)? nezastavila pak byste již věděl, že jste spáchal přestupek. Mýtné brány sice dokáží zjisti že jste tamm vjel bez DZ (pokud to není free úsek) ale toto se neřeší.Toto lze řešit jen při přistižení při jízdě bez DZ tak kde je toto nutno-jinak se neřeší!Není to jako změření rychlosti, kdy pak zasílají žádost o odpustek!

hodnocení

1x
Sic je úsek placený, vlastně celá dálnice od Prahy do Jaroměře, ale nedělal bych si z toho těžkou hlavu.
Ta křižovatka před Hradcem je peklo. Když jsem tam jel poprvé, málem jsem se dostal do protisměru. Ono to bylo peklo už během stavby a po dokončení peklo zůstalo.
hodnocení

Díky všem za info. Budu tedy věřit, že mi dodatečně nepřijde pokuta ale tam je to mazec..jako nestihnete v jeden okamžik zabocot a už neni šance na nápravu.

hodnocení

1x

Mnohokrát řešeno zde na poradně,. Pokud Vás nezastaví nezastaví policie na místě, nemůžete být pokutován.-

jack007

A kamery tam maji pro srandu králíkům?

v současné době ano.

Jak007, to nikoliv pro králíky, ale určitě nejsou na hlídání dalničního poplatku. Zatím to tak nefunguje. Divné což? Ale je to tak.

Jack 007-pokud si zjistíte informace o tomto, tak kamery na mýtných branách toho umí hooodně . Od sledování (měření) rychlost sledovaní DZ ... Jenže problém je jinde , Vlády neschválili sledování jiných parametrů než sledování elektronických "známek" NA a busů...

jd

si vemte že už tam před 15 lety mohly být skenery Bluetooth... Mohli krásně sledovat pohyby "lidí" i bez kamer, s technologií za pár korun a vlastně to mohl tehdy kdokoliv :)

hodnocení

Děkuji všem za info.

jd
hodnocení

0x

ani nevím, zda tento úsek je zpoplatněn

Takže vy nesledujete při řízení dopravní značení anebo mu nerozumíte?

mrkněte zde Na značení a na zpoplatněné úseky: ceskedalnice.cz/...

hodnocení

Čekal jsem, že se někdo najde s podobným komentářem. Tak ok, s pravdou ven. Celou cestu jsem vezl ženu a koukal do zadního zrcátka jestli zase nebude zvracet. Bylo jí hrozně zle a do toho se o ní bálo naše 6 leté dítě, které té atmosféře při breku co je mamince nepřidalo. A přesně v tom momentu jsem o pár metrů netrefil tu silnici a poslal to na dálninici. Kdo to tam zná, tak ví, že už žádná možnost opravy tam není. Je to tam pěkně blbě dělané...proto ten omyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]