Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednané nové auto

Od: ricky odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

mám objednané auto od VW na které čekám už 9 měsíců, auto by mělo být teď v srpnu, z VW mi napsali, že auto bylo naplánováno do výroby a byl mu již přidělen VIN, co si mám pod pojmem NAPLÁNOVÁNO představit, už se skládá na lince nebo je teprve pořadí a ještě se vůbec neskládá? Má s tím někdo nějakou zkušenost, kdo si objednával nové auto?:)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Samozřejmě nevím, jak je to s Vaším objednaným autem, ale vím, kde ,,pár´´ koncernovek už nějaký tem měsíc rezne. BTW - jen pro představu - toto je jen jedno letiště poměrně daleko od Práglu, přičemž na fotce je APN East. APN West je zasypanej ještě větším počtem

Objednané nové auto
ricky
hodnocení

To je šílený, každopádně když jsem se ptal prodejce, zda VW taky hromadí nedodělané auta na letištích jako Škoda, tak mi bylo řečeno, že VW vyrábí auta jen na objednávky a žádné auta na letištích nehromadí jako právě Škoda, tak nevím

No samozřejmě, jak by mohl VW takto skladovat auta, že? *smich*

autoforum.cz/...

autozive.cz/...

ricky
hodnocení

Aha, tak to pak chápu*smich* Naštěstí mám objednané Polo, to tak propracovaný jako je třeba Golf nebude, tak by mohlo být ten srpen*smich*

jd

Kurnik šopa, objednat si nový polo, tak to jsi udělal proč? :) nechci být špatným prorokem, ale 3. a 4. rokem to začínají postupně všechno odpadávat ...

hodnocení

0x

V dílně máme objednanou novou dodávku VW už rok. Před nedávnem psali, že když se vše podaří, bude na vánoce. Chce to klid a chladnou hlavu.

mnd®
hodnocení

0x

A ona už škodovka není součástí německého koncernu Volkswagen? Nebo naopak - to je jedno.Nejsou čipy a jiné součástky,tak musíte počkat.Nebo to celé zrušte a kupte si hotové jiné auto.Nedal jste snad zálohu na něco co ještě ani v době objednávání nebylo ve výrobním plánu.To byste teda byl píp...

jd
hodnocení

0x

Nevím jak teď, ale před 20 lety měli v Boleslavi vždycky celozávodní dovolenou a po prázdninách vyjížděl už modelový rok O rok vyšší :)

Jo jo je to šílený, lidi potřebuju utratit prachy, a tak kupuju jak zběsilí, a proto nikde nic není k mání, protože nikdo nechce makat, prý :) Ani v Číně.

hodnocení

0x
Auta jsou vyrobené, jen se čeká na čipy, proto se tak dlouho čeká. Bez čekání jedině skladovku, ty se dají koupit normálně, pokud člověk nemá extra nároky na barvu či výbavu. Nebo potom ještě elektrické, tam se tak dlouho nečeká.

Vite Štíre, dnešní elektromobily jsou kapánek složitější, než nádražní plošinový akuvozík Balkancar, který je skutečně prakticky bezúdržbový a nesmrtelný. Dnešní elektromobily jsou prošpikovány často nesmyslnou elektronikou a tudíž bez čipů hnijou na letištích stejně jako auta se spalovákem, ba hůř - dlouhodobější odstavení se jistě nelíbí akumulátorům, které v jejich případě znamenají zásadní finanční problém v případě podvybití.

autorevue.cz/...

e15.cz/...

Víte, ono si ty automobilky ty problémy s čipy udělaly sami. V době covidu omezily výrobu a čipy přestaly odebírat, takže výrobci čipů přestali čipy z doby kamenné vyrábět a přešli na výrobu chytrých čipů pro elektromobily a teď se jim nechce ty zastaralé čipy vyrábět. Navíc Čína a Tesla, tedy dominantní výrobci elektromobilů si podepsaly kontrakty na odběr těchto čipů a tím pádem chybí čipy těm, kteří je na sklad nechtěli. Pak si holt můžete koupit buďto nového rok starého enyaqa nebo novou čerstvě vyrobenou teslu. Navíc tesla si ty čipy dovedla chytře upravit svým vlastním software, což ostatní ev výrobci evidentně nezvládají a neustále jim ujíždí vlak. Koncern měl problémy už s novým Id3, kdy na parkovištích rok a půl staly tyhle vozy s nefunkčním infotaimentem a až ho konečně alespoň napůl rozchodily, museli ho do každého vozu fyzicky znovu nahrát. Takže kdo si koupil nový vw Id3 byl již rok a půl starý, dal za něho plnou cenu s tím, že doladění software bude až za dalšího půl roku, ale bude již možné ho stáhnout přes internet. Ale ani nová aktualizace nic nového nepřinesla, ale auto jede, to je hlavní. Takže ano, vyrobit použitelný elektromobil není jednoduché a sám koncern se o tom přesvědčil a uznal, že Čína a hlavně tesla je na míle daleko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]