Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf IV jezdit dále /koupit jiné

Od: sparcoo* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, jsem řidič s malým nájezdem tak 5-6 tisíc ročně. Přes zimu prakticky nejezdíme, teď skoro denně ale klidně jen 1-2 km. K lesu vyvézt seniora na procházku.
Mám Golfa 4 TDI. Teď dělaný servis - olej a filtr, přední brzdy, baterka, konce prahů a zlobil centrál.
Celé to stálo 7,5 tisíce.
Teď bude potřeba - nová kola (cca 6 tisíc), zámek u zadních dveří (1,5 tisíce), technická 3,5 tisíce.
V nějakých místech chycené prahy - výměna by byla 5 tisíc jeden ale to nespěchá. Vydrží dva roky určitě.
Je jasné, že se co chvíli něco pokazí ale pořád to jsou opravy kolem tisícovky a už vím co mohu čekat.
Teď jsem dva roky jezdil bez investic.
Velké + je nízká spotřeba a vlastně i levný servis.
Byl jsem rozhodnutý tento rok vůz obměnit za novější ale na žádný super kousek jsem nenarazil, vždy tam bylo nějaké ale. K tomu ceny ojetin vystřelili vzhůru.
Tak teď uvažuji, že si holt auto ještě dva roky ponechám i za cenu nutných investic. Kola mohu použít i na další auto, technickou projdu s jistotou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli vydrží ještě 2 roky tak bych si ho nechal, znáš to auto víš že cena nd na golfa není moc vysoká na vrakacich je plno nd, koupíš něco novějšího a určitý servis tomu taky budeš muset udělat a zadarmo to určitě nebudete s tvojim nájezdem bych si nechal golfa toť moje rada

hodnocení

2x
Pokud tomu dopřáváte servis jaký píšete,tak je hloupost to dávat pryč.. Takové auto ještě vydrží pár let .

jik
hodnocení

2x
Jj přesně stejné mám Golfa IV také nějaké investice do karoserie ale motor 350 tkm a chodí pořád a dlouuuho bude. Tet koupíš většinou zase starou vránu o které nic nevíš a je to stejné nebo většinou primovstrik a to není na popojíždění.

hodnocení

0x

Určitě si ho nechte a ještě hooodně dlouho. Kola (bavíme se o gumách? ) neřešte, to je spotřebák, zámek na vrakáči za pár stovek, klíčaři ho i umí přestavět na starý klíček, STK třiapůl litru? To tak zdražili?

doplněno 06.07.22 10:19:

Poplatek pro zprostředkovatele, aha...*co*

STK 3,5 myslí tazatel včetně "poplatků"pro zprostředkovatele.Určitě myslel ten servis, který mu to servisuje;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]