Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řazení kvaltů v autě jde špatně

Od: zimi* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
mám Ford fusion benzín 1.4.
Poslední dobou se mi špatně řadí, špatně jdou dávat kvalty 1,2,3
Kde by mohl být problém?
Nejde nějak štelovat spojka nebo odvzdušňovat?
Děkuji za radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odvzdušňovat pravděpodobně ne, Fusion je jen převlečená Fiesta a tam je lano.

hodnocení

2x

4 a 5 řadí pěkně?

Řadící lana či řadící páka s kulisou dole.

zimi*
hodnocení

Ano 4 a 5 řadí pěkně.
Když to rozeberu, mohu to nějak promazat / vyčistit nebo je to spíš na výměnu lanek a kulisy?

Ano, lze i promazat a pokud nepomůže vyměnit.

Na VW koncernu a tuším u všech těchto lanovodných řadiček je postup na správné seřízení lanek vůči pákám na převodovce, aby to dobře řadilo.

Možná pomůže i jen seřídit. Většinou jsou seřizovací prvky u převodovky na lankách.

zimi*
hodnocení

On je to Ford Fusion.
Nemohl by jste mi prosím konkrétně poradit kde najdu návod na promazání a seřízení?
Děkuji

Leda na Ford fórech. Já Fordy nedělám.

Normálně bych to rozebral... ale to už jsem psal.

zimi*
hodnocení

Dobře,pohledám o tom na fórech Fordu,děkuji.

hodnocení

2x
Obligátní otázka..Je tam dost oleje? Jednou jsem si aktivně měnil olej u Leona 1 a dal jsem tam PP 90.. Začaly neskutečné problémy s řazením.. Nešlo tam taky spousta kvaltů..Mazal jsem vše co se dalo a pak mi došlo, že to všechno začalo hned po výměně..Vypustil jsem olej a dal tam co tam patří.. Problémy zmizely;)

PP90 se ještě prodává? Takovej husťák bych nedal ani do 5kvaltové škodovky. Prý se v silných mrazech u š120 dalo vyjet na neutrál z garáže na pp90 :)

Jasně, že to existuje.. Načerpal jsem si ho v práci v rámci "čerpání benefitů" ;) Nalil jsem to i do převodovky ve Scenicu rok 2002 a tam je dodnes..i v zimě bez problémů..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma řazení v autě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]