Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se odbočit skrz odbočovací pruh?

Od: in4mator® odpovědí: 16 změna:

Reálná křižovatka a odbočka na parkoviště u hřiště - může se při jízdě zleva doprava odbočit přes plnou čáru a odbočovací pruh?

Může se odbočit skrz odbočovací pruh?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koutnik
hodnocení

3x

Jj, to je ve Zlíně na Sokolské. Žádná značka zákazu odbočení zde není a auta tak běžně odbočují. Za mě ano, může.

hodnocení

Auta tak běžně odbočují, ale taky běžně troubí ti vzadu :) Co jsem se tak náhodně ptal, tak většina lidí řekla, že se nesmí odbočit, např. lektor při školení řidičů, i když ten řekl "asi nesmí" :) No každopádně policajti s tím problém nemají, ti to tam nedávno střihli a bez majáků, takže tím to beru jako potvrzení, že je to odbočení na místo mimo komunikaci, takže plná čára se přejet může a ať si ti za mnou stěžují, jak chtějí, že tím zablokuji celou křižovatku ;)

Než odbočíš na místo ležící mimo pozemní komunikaci?... nesmíš je ohrozit. Pokud jim to foukneš před čumákem, tak troubí.

hodnocení

To bylo myšleno ti vzadu, kteří jsou zablokovaní, ne ti protijedoucí. A ti vzadu ví, že odbočuji, vidí vyhozený blinkr...

Potom musí počkat a nesmí zastavit ani stát v křižovatce. Pak by oprávněně dostali trubku od těch na semaforu, kterým padne zelená a nemůžou jet.

Přejet se takto nesmí na místo ležící mimo pozemní kom. dvojitá plná.

lubosnovak

Výživné to teprve bude,až bude hotový úsek dálnice D49 do Fryštáku, celá doprava půjde skrz tuto silnici II/490 až na hlavní silnici I/49 do Vizovic a na Vsetín. Už teď je furt zacpaná. Vůbec si to pak nedovedu představit. To bude teprve parádní odbočování na to hřiště. Vím, že má být postavena přeložka kolem KNTB, ale i tak...

asd1
hodnocení

2x

Pokud ta ulička je místo mimo komunikaci tak odbočit můžeš (nesměl bys kdyby tam byla dvojitá plná), pokud to je komunikace tak nesmíš.

Při odbočování platí pravidla pro odbočení vlevo a kolik aut za tebou čeká na to nemá vliv (ale půl hodiny tam dělat špunt až bude volno pro odbočení je "společensky nevhodné") Čekání na volno není zastavení ale zastavení vozidla, tj. o žádné zastavení/ stání v křižovatce se nejedná.

hodnocení

1x
Vidím to tak, že pokud tam budete sám, proč ne. Ale pokud za vámi a proti vám pojede x aut a znamenalo by to zastavit a čekat než ti naproti projedou a zablokovat ty za sebou, tak si myslím, že je to docela sobecké a raději bych jela kousek dál a někde se otočila a přijela tam z druhé strany.
hodnocení

Přesně tak to dělám :) Když mě do pár vteřin nikdo nepustí, jedu dál a otočím se...

hodnocení

0x

Nepochopil jsem přesné místo, ale myslíte odbočit přes plnou čáru?

Tak klidně můžete.

hodnocení

Ano, ta úhlopříčná silnice je hlavní a když jede člověk zleva doprava (dle obrázku), musí při odbočení na parkoviště přejet plnou čáru s odbočovacím pruhem a vzhledem k vytíženosti křižovatky jedno odbočující auto dokáže zablokovat celou křižovatku, spoléhá se tady na ohleduplnost protijedoucích, kteří toho nešťastníka co nejdřív pustí, aby nebyl záhy vytrouben :) Je zajímavé, že mírná většina lidí má názor, že se takto odbočit nesmí, pak následují lidi, kteří odpoví, že vlastně neví a v menšině jsou ti, kteří tvrdí, že se odbočit může...

Omlouvám se, ale stále jsem nepochopil kde je problém, páč to tam neznám. Zkuste mi dát GPS místa a s pohledem, abych věděl kde je to hřiště.

Děkuji.

mapy.cz/...

myslíte zde odbočit vlevo? Klidně můžete, za dodržení předpisů.

Stačí se podívat na silnice, jak řidiči jezdí a kolik toho neví.

Svícení na DRL i v dešti a mlze, neblikání při táhlé odbočovací hlavní (vždyť jedou přeci na hlavní, že, tak neblikaj tupci) a to by se dalo pokračovat.

80% ženskejch neumí zacouvat.

...

Takže jezdí se podle pravidel, ale dobrý řidič upřednostňuje stádo kolem sebe protože nemůže se spoléhat na to, že znají pravidla i ti kolem něho a dají mu přednost na křižovatce.;)

hodnocení

Hřiště i parkoviště je na obrázku vidět... 49.2319353N, 17.6740186E
Tady se odbočuje doleva: mapy.cz/...

lépe zde

mapy.cz/...

Já nevidím problém, důvod, proč by to bílé auto, jak dal odkaz kolega gumidek, nemohlo odbočit vlevo. Hustota provozu nemění pravidla, i když ohleduplnost řidičů by měla být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]