Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,odpojil se mi přívěsný vozík za autem,a srazil chodce.vozík nebyl pojištěný.chodec měl otevřenou zlomeninu nohy.co mam očekávat,co mě čeká?předem díky nevim co mu napsat do omluvného dopisu
text Vám neporadím, ale doporučil bych osobní návštěvy při léčení, ihned úhradu na pobyt v nemocnici, zaplatit třeba léky...
oslovit právníka, podle vyjáření pacienta, třeba nedá souhlas a zdravotní dokumentaci polici a pak se bude posuzovat nehoda bez zranění...
doporučuji právník a starost o nemocného
Jel jste s vozidlem a zapraženým vlekem, který se za jízdy odpojil a způsobil škodu, zranění.
Určitě to vyšetřila policie. Bude se to šetřit jako jízdní sourava a pojištění půjde z vozidla. Pojistak na vozík je jen pro případ, že zaparkovaný, tedy nezapojený udělá škodu.
doplněno 20.05.10 12:52:na rozdíl od kolegů se domnívám, že je bude zajímat zákonné pojištění soupravy to jste měl(a)
Obávám se, že v tomto případě dostane poškozený náhradu škody z fondu ČKP a ten bude následně vše vymáhat po vinících nehody. Těmi viníky může být jedna osoba, ale také vlastník, provozovatel a řidič. Ti všichni mají svůj podíl na nehodě.
Taky bych řekl Milane že v tomto případě to nebude jízdní souprava, protože vozík v době nehody nebyl vlečen a tudíž netvořil jízdní soupravu. Ale neříkám to na 100%. S dobrým právníkem to třeba půjde, ale s pojišťovnou bude obrovký problém a v tomto případě bych dokázal na 99% odhadnout, že škodu plnit nebude. Proč? Pro pojišťovnu jsou to mnohamiliónové výdaje a aby pojišťovna škodu uhradila, nejspíše bude muset v tomto směru soud rozhodnout ve prospěch řidiče vozidla.
Přeji vám hodně štěstí. Příjde vás to na hodně peněz a budete mít spoustu vyřizování, ale nejlepší co můžete dělat je věc okamžitě nahlásit právníkovi, aby se začalo jednat včas, rychle a správným směrem. Ano je vaší chybou že vozík nebyl pojištěn, ale to co se stalo určitě nebylo úmyslné. V tomto případě jde ale vidět, že pojišťování vozíků není na hov...
právě že bych rád vedl polemiku s odborníky. Kdysi jsem poptával asi 8 pojištoven s dotazem, kdy se použije pojištění z přívěsu. Několk možných příkladů: nacouvat s vlekem do auta, odpojení vozíku za jízdy (páč mě se to stalo), převrácení vozíku s matrošem...
vždy mě všechny ujštovali, že je to z povinného ručení vozidla. Přesněji, pokud byl stav před zahájením nehody takový, že vozidlo bylo spraženo s přípojným vozidlem je ...z auta
Když ale přívěs byl snezajištěn a amovolně se rozjel, nebo v případě slabé fyzické síly nezvlála obsluha připojení a (před připojením) násladovala nehoda, tak se uplatnilo pojištění z vozíku.
Nebo znáte snad někdo případ, že plnění nehody bylo z vozíku? Zástupci pojištoven, ozvěte se.
Já bych požadoval plnění ze souprava to je z vozidla.
Stejně jako když táhnete auto za sebou a on poškodí cosi, půjde to z pojistky řidiče, páč se jedná o jízdní soupravu.
A teď do mě, ku prospěchu věci.
doplněno 20.05.10 17:03: Sasdaxi, cituji Vás: "protože vozík v době nehody nebyl vlečen a tudíž netvořil jízdní soupravu"sadaxi, ale to bych chtěl, abycho se diskuzí posunuli dál. Já měl i z mdcr podobný výklad, ale vše bylo v minulém zaměstnání, ...
jel jsem a proti jedoucí auta blikala...
pak jsem si všiml, že nemám vozík... to bylo zděšení... to odstartovalo půlroční schánění informací...
Milane, logické je, že když škodu způsobí jízdní souprava auto+vozík, tak jde náhrada z pojistky tažného vozidla. Když však škodu způsobí vozík odpojený od tažného vozidla, tak musí jít škoda z pojistky vozíku, protože tažné vozidlo se na škodě nijak nepodílelo.
aloisb, respektuji Váš názor, ale zkuste takto popsat tuto situaci své pojišťovně, jak to vyřeší?
¨klidně můžeme zkusit poslat kadý své pojištovně dotaz z jakého pojištění to budou platit!
Jede jizdní souprava a z technické závady se rozpojí, vozík způsobí nehodu a škodu, z jakého pojištění se bude hradit škoda z vozilda nebo vleku?
Já jsem pořád pro ten vozík. Prostě nebyl tažen, V tu chvíli jel sám a sám naboural.
Jinak k povinnému ručení se dá připojistit smrt následkem úrazu. Stala se nehoda, řidič zemřel a pojišťovna z pitevní zprávy zjistila že než boural, dostal infarkt a ten byl určen jako důvod úmrtí řidiče. Myslíte si že byla vyplacena pojistná částka za smrt úrazem?
Ten vozík ale nemohl sám o sobě,aníž by byl tažen,dostat takovou rychlost a energii,aby mohl někoho takhle zranit(pokud by se nezajištěný sám z kopce nerozjel,ale to není tento případ)-to je podle mne jádro pudla!Kdysi (2001)se mi taky "utrhl"plaťák i s naloženým autem-nikoho naštěstí nezabil(a nepřizabil) ale byly dohady s pojišťovnou,vrazil do auta-ovšem jak jsem psal výše-velmi důležitý argument...Samozřejmě pokud bylo vše řádně zapojeno,i bezp. lanko,hmotnost nákladu v mezi nosnosti,technická jak vozíku tak auta atd.,prostě vše o.k., "jen" se bohužel "urval.."Ale urvala se část soupravy,-vozík bez auta sám není schopen jízdy po silnici,pouze v soupravě za autem...Takze zabojovat!
Nehazel bych flintu do zita, zalezi IMHO hlavne na postoji likvidatora a daji se delat ruzne veci, co vidim kolem sebe, vcetne uzavreni pojistky se zpetnou platnosti atp
Já souhlasím. Bude to boj s likvidátorem dané pojišťovny. Někdy nechcou vyplatit ani naprosto jasné případy. Je to o tom se nenechat a prát se.
Jinak je zajímyvý článek o povinném ručení je tady: nehodovasluzba.cz/...
kolego sasdaxi, k tomu se nemůžu vyjádřit páč nezáleží kde je pravda, ale kdo má lepšího právníka...
kdo se mnou nesouhlasí, pošlete dotaz pojištovně, tím mě přesvědčíte. Jinak ne.
doplněno 21.05.10 11:47:souhlas s @erikch
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.