Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projdu stk

Od: jakubvalicek odpovědí: 31 změna:
Zdravím, mám dotaz jestli projde STK + ME vozidlo s nefunkčním senzorem hladiny oleje.Kontrolka při otočení klíčkem 3x blikne potom už se neobjeví.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x

Podle mne to hodí po připojení na diagostiku, kterou používají při měření emisí chybu a půjdeš zase domů;)

jakubvalicek
hodnocení

Ale podle mě to není závada emisne relevantní.Nema na ně žádnej vliv..
mathew

To, ale bohužel nikoho nezajímá teda technik to chápe, ale ten co ty předpisy vymyslel ne... Strýce vyhodili, protože mu to psalo závadu na klimatizaci a to na té STK a EM zná i ředitele*smich*

Pokud vím, tak připojení na STK je přes základní formát OBD, kde lze pouze identifikovat závady motoru... Případně lze z této diagnostky zjistit, že závady byly smazány a je potřeba nějaké kilometry projet, aby proběhl samotest systému (EGR, atd.)... Tak že ostatní chyby jako klima atd . jsou pouze báchorky...

jakubvalicek
hodnocení

Takže myslíte že by to mohli pustit.

mnd®
hodnocení

0x

mathew: a dobře udělali.

Strýce vyhodili, protože mu to psalo závadu na klimatizaci a to na té STK a EM zná i ředitele.Kdyby se po odjezdu pokadilo cokoliv tak by to odnesl technik.Tak si zajel na jinou STK a tam mu udělali když na této ani ředitel s tím nechtěl být spojován?

jakubvalicek
Myslíte že můj problém bude teda vadit?Četl jsem že podle nové metodiky emisí od 2016,vadí jen chyby emisne relevantní což přece senzor oleje není.diky
A nebude lepší ten senzor rovnou vyměnit?
jakubvalicek
Určitě jo ale opravdu nikdo neví?Originál škoda stojí kolem 2000.je to Octavia 2 fl 1.4 tsi.Ja to zkusím a uvidím.S emisema to nesouvisí a chyby v paměti prý jinak nevadí.
Tak tam jednoduše zajeďte a když vás vyhodí,tak si ho koupíte..Anebo ho kupte rovnou.Nemusí to být originál Škoda, protože Škoda si žádné sama nevyrábí.. Během let výroby jim to dodával kdekdo, akorát jim na to pleskl znáček Škoda.

mnd®
hodnocení

0x

vadí jen chyby emisne relevantní což přece senzor oleje není. - tak kupte nový senzor nebo odstraňte poruchu.

Takže jste hned na začátku ani neprošel emisema? V dnešní době to při přechodu na ,,slunce,, bude ještě horší.Když nezískáte emise tak je zbytečné jezdit dál na technickou.

V tomto vám ani ředitel nepomůže aby si vzal v dnešní době na triko ,,vrak,, na silnici.Opravte nebo zrušte a kupte jiný.Ještě zkuste tu kontrolku odpojit aby neblinkala.Třeba si toho technik nevšimne,ale když to máte už v papírech a STK jsou propojená tak nevím jestli to půjde.

Jezdit na technickou bez emisí bylo zbytečné ještě nedávno, dnes to naopak jde, že pokud auto nedá emise, na TK se pokračuje a emise se dají znovu absolvovat dodatečně.
lubosnovak
Cože, já jsem si až do teď myslel, že uspěšné provedení emisí je podmínkou pro absolvování STK.

jakubvalicek
hodnocení

0x
Já na emisích ještě vůbec nebyl..o známosti psal předchozí pisatel :).Vrak je trošku přehnaný když se jedná jen o senzor.

hodnocení

0x
Je velký problém senzor vyměnit?
Podle mě podstatně jednodušší, nežli přemýšlet a shánět kdo udělá technickou aby to prošlo.

mnd®
hodnocení

0x

omlouvám se - jestli projde : čas budoucí blbě čtu i s brýlema

tt
hodnocení

0x

podle me to nicemu nevadi.

ja jsem taky prosel se zavadou na diagnostice.

vadi jenom MIL - check engine.

dpf-cat.cz/...

jakubvalicek
hodnocení

A muzu se zeptat co to bylo za závadu..Taky si myslím že to projde
Když si myslíte, že to projde,tak co tady řešíme?

mnd®
hodnocení

0x

Pořád jen kdyby kdyby ale na STK jste ještě nebyl. Tak tam jeďte a uvidíte jesli projdete nebo ne.Zase další troll...

jakubvalicek
hodnocení

Ale nikdo jistě nevíme co? ;)
mnd®

nikdo jistě nevíme jestli tou STK projdete.můžete a nemusíte.a třeba vás vyhodí za nějakou jinou hloupost.

Nemudruj, zítra ráno sedni do auta a dojeď tam. Když projdeš tak pohoda, no a když né, tak vyměníš čidlo a pojedeš ještě jednou.
Žádný stres.

hodnocení

0x

Problikne jaká kontrolka? Oranžová? Pokud ano, nemáš chybu v zámku kapoty vozidla? Ten mikrospínač je tam poruchovější jak snímač hladiny... Ale samozřejmě i ten snímač hladiny se občas mění...

jakubvalicek
hodnocení

Měl jsem to v servisu na diagnostice a psalo vadny simac hladiny oleje.pri otočení klíčku 5x blikne oranžová olejnička.potom už v pořádku.

Jenomže to je diagnostika zřejmě VAG (určtě máš koncernové auto), ale na STK mají jenom OBD

jakubvalicek
hodnocení

Tak jsem volal svýmu servisakovi a říkal že je zajímají akorát závady motoru.Ze tohle s tím nesouvisí a nemělo by jim to vadit.

Zajímá je akorát emisní readiness kód, který je načten z EOBD a nemůže být splněn, pokud je na motoru závada včetně klimatizace, ale klima je v emisním kódu defaultně tak či tak tuším na 0 - vyhovuje, takže zbytek závad je opravdu nezajímá, jako čidlo oleje.

jakubvalicek
hodnocení

Takže to vadit nebude..?

jakubvalicek
hodnocení

Jo Octavia 2 1.4 TSI 2012.Takze by to ani nemuseli vidět?

mnd®
hodnocení

0x

Tak na začátku dotazu blikne 3x a nyní už 5x.Asi tam bude něco špatně a pozor na zadření motoru kvůli nemazání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]