Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdová destička - rozpad na dva díly

Od: romon odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
měnil jsem zadní brzdové třmeny na svém starším Opelu a jedna destička mi zůstala v rukách vejpůl. To tělo je k brzdové části přibodlé.
Já jelikož jsem to nečekal, dal jsem ty dva díly k sobě a vrátil zpátky. Zatím to brzdí a nepoznal jsem nic.
Je třeba ty desky urgentně vyměnit nebo to počká na později?
Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zadek moc nebrzdí, proto jsi nic nepoznal, ale každopádně to řeš hned. Vlastně nechápu, že jsi rovnou nekoupil nové desky i kotouče, když už jsi investoval do třmenů...

hodnocení

1x
Samozřejmě, že vyměnit a do výměny nejezdit! Není to snad tak vysoký výdaj.

hodnocení

0x
Upadlo obložení od plechové části destičky? Nebo upadla pružinka (plech),kterej zapadne do pístku brzdiče?
romon
hodnocení

Nene opravdu se destička rozloupla podélně na 2 ploché části.

Destička na dvě ploché části=pro normálního člověka - odlepilo se obložení od základového plechu destičky ,laICKY NAPSÁNO, ano okamžitě bych měnil a do výmeěny NEJEZDIL,

Nestojí to za to v lepším případu pak měnit nejen destičky ale i vydřené kotouče od plechu bez brzdového segmentu! V horším případě za způsobení nehody!

romon
hodnocení

@Diesel : jak píšete, odlepilo se obložení od základního plechu.
Já to tam však dal obojí zpátky, není důvod aby plech zničil kotouč, to by se nejprve muselo sjet obložení a toho je tam ještě poměrně hodně, za 2 roky moc neubylo.
Rozpadbout by se to nemělo, je to sevřené k sobě dost.
Nekupoval jsem ani kotouče ani desky z důvodu, že mají teprve 2roky, najeto 15tisíc.
To je hezké, že mají dva roky a 15tkm..Ale, že je to odlepené,tak to je prostě hodně špatně.. Takzvaně VELKÝ ŠPATNÝ..Koupit nový je jediný řešení..Jinak se to tam bude různě pohybovat a rozemele se to..ten kus obložení..

romon Vy jste to opětovně PROFESIONÁLNĚ nalepil? asi horko těžko ! takže tím přiložením to tam snad trochu drží-pak budete panicky brzdit a samontý třecí materiál se zase sloupne a zůstane za Vámi a Vy nedobrzdíte a v lepším případě si můžete ublížit sám sobě, o další možnosti, že ublížíte druhým raději ani neuvažuji! A ještě napište kde jezdíte, abychom se Vám raději vyhýbali!

romon
hodnocení

Ono to obložení vypadnout snad ani jen tak nemůže, samozřejmě, že to vyměním, ale ne třeba teď, když desky nemám.
Mám přece ještě další 3kola na dobrždění, asi to není úplně ideální, ale pár dní to snad vydrží?
Je velký problém zítra ráno dojít pro nový destičky a vyměnit je?
Samozřejmě ne jen tu jednu špatnou, ale všechny čtyři na nápravě.
Ono, až ti někdo skočí před auto a zadupneš to, můžou se dít všelijaký věci. Třeba ho přejedeš. A co potom?

To byste se p.Romone velmi divil jak to nemůže vypadnout! Taky jsme si to mysleli,alwe skutečně se to stalo. nevím zda-li na mitsu Lancer nebo už sna Galantu ale kamarádovi se toto stalo. Víkend 300 kiláků od bydliště a vypadla na levé straně , taky ještě docela dobrá deska! Celá, nerozpadlá, dodnes jsme nepochopili jak se toto stalo,ale stalo se to. Jeho syn pal jel těch 300 kilmetrů aby mu dovezl náhradní , některé víc některé méně sjeté co si nechal doma v garáži pro stýčka příhodu! Naštěstí se mu toto stalo při dojíždění na parkovišti!

jak píšu víc sdělte kudy jezdíte abychom s Vám vyhnuli!Nerad bych kdyby mně takový odborník na brzdy sejmul!

007cz
Jak se stane, že vypadne deska, jednoduše, kotouč má min. šířku, kutilové kotouče stáčejí a pak to dopadá takže. Že jsou nebezpeční nevadí, hlavní je ušetřený peníz...viz.tazatel.
romon
hodnocení

Dobře, dám na vás, zítra desky koupím a vyměním je, jinak kotouče stáčené teda nemám, to se dělalo dříve, dnes se to nevyplatí, jelikož kotouče vydrží daleko méně, cenově jsou dostupnější než dříve.
jurajjuraj*

vypadnout ti muze ten odlepeny kousek bez problemu, pak nez ti dojede zelezo desky ke kotouci tak budes pekne pumpovat brzdou, coz v nekterych situacich nemusi byt zrovna idealni, pokud bude tenky kotouc tak nez dopumpujes tak se ti rozjede pist

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]