Dobry den ,prosim o radu. Dnes pri nastatrovani se ozval klepajici zvuk. Sundal jsem ventilove viko a problem byl takovy, ze se povolily matice na zdvihatkach hydrostelu a tycky k ventilum se uvolnily. - vypadly. Nasadil jsem je tedy zpet. Zjistil jsem ale, ze i ostatni matice jsou povolene . Absolutne nechapu, jak se to mohlo povolil. U jedne je poskozeny zavit . Ted k otazce. Maji matice byt povolene, nebo utazene? Prijladam foto. Diky
Nemusí to být trolling..Ten motor je italskej a je to Jeep..A tyhle motory s tím mají problémy.Matky se opravdu povolujou a když to dýl stojí nebo jsou hydroštely v háji,tak neudrží tlak a vznikne taková mezera, že tyčky vypadnou.. doplněno 02.07.22 08:52: Naštěstí tohle jde opravit.. Dát nový hydroštely a popř.tyčky,jestli se ohnuly a ten závit opravit nebo dát novej šteft.Lepší pojistný matky anebo častěji sundat víko a utahovat..
nick566
Sranda to neni. Jedno vahadlo je sundane, kvuli oprave steftu. Ty marice myslite treba s tim pojistnym krouzkem?
Matky radši origo.. měly by nahoře být "rozpláclý" trošku,aby se to nepovolovalo..Anebo odmastit a lehce kapnout nějaký lepidlo přímo určený na závity..Ty pojistný se silonem nahoře by nemusely vydržet teplotu v motoru a silon by třeba povolil .
nick566
Nastaviji se nejak hyrostely? Jako klasicke ventilove vule?
007cz
Někdo dává pod tyhle matice perovky.
nick566
Motor se mi povedlo nastartovat. Po nastartovaní a zhasnutí motoru jsem přišel na jednu vec. Všechny tyčky až na jednu jdou bez vule. ale u jedné cítím vůli - je to normální? Myslím, jako, že motor není ve střihu
Tohle se Vám fakt podařilo nastartovat ? Nic ve zlém, ale tenhle motor nevypadá, že by byl posledních pár let v provozu. Už proto, že mu kus chybí. Spíš bych tipoval na polorozebraný vrak, odložený někde ve stodole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.