Dobrý den, mám vůz kia rio 1.4 16v, 140000km, palivo benzín, r.v. 2008 Pokusím popsat problém na autě, na jakýkoliv převodový stupeň, v jakékoliv rychlosti při 2500 otáčkách mi už asi měsíc něco hučí v autě, je to takový tupý zvuk, nic nechrastí ani nepíská a tudíž ani nedře. Při jiných otáčkách to nedéla žádné nežádoucí zvuky, když vyřadím na neutrál tak to přestane. V autech se moc nevyznám, ale mám podezdření na převodovku. Kdyby to byla nedejbože převodovka, tak to už opravovat nebudu. A případně jak dlouho by vydržela než by se nedejbože vysypala. Nebo Vás napadá něco jiného, do servisu se bojím jít, abych tam zase nenechal majlant. doplněno 01.07.22 11:04: Připadně nebylo by lepší jít do něčeho novějšího a připadně co za auto, do mého auta jsem za 10 měsíců co ho mám vrazil 30000kc
Jestli to přestane při sešlápnutí spojky, tak asi ložisko v převodovce nebo spokjové, jestli to na spojku nereaguje, tak něco na motoru (alternátor a pod.). Taky ale může kdekoliv cokoliv začít rezonovat při těch otáčkách.
K tomu doplňku: Těžko radit, 30k jste do toho vrazil, pak to se strátou prodáte a začnete znovu u něčeho podobného. Otázkou je, jestli jsou mouchy už téměř vychytány, nebo je to vrak na vyhození.
Auto z roku 2008 s nájezdem 140tisíc je dědeček? Škoda, že nemáte ve svém okolí někoho,kdo autům rozumí.. Popisování tady je na prdlačku.. Mám auta starší a jezdí i s trojnásobným nájezdem.Bude to nějaká blbost.. Škoda, že jste odkázaný na servisy..Pokud nejezdíte velké dálky,tak jezděte dál a konkrétní díl se časem projeví..A budete vědět co je to konkrétně..Anebo shánějte zkušeného garážistu..Servisy obvykle nemají čas se patlat s levnými auty, protože by to nebyl pro ně kšeft..Zkuste ty zvuky nahrát na telefon.Jinak hučení nemusí být nic hrozného.. Horší je rachtání nebo klepání Jezděte s tím..
Jinak mě napadl jeden konkrétní případ nechutného hučení.. Známý měl starý drážkový řemen co pohání alternátor atd..Byl ztvrdlý a vysypaly se jeho části a přesto držel pohromadě.. Neuvěřitelné zvuky připomínající vadné ložisko čehokoliv.. Až když řemen upadl a dal se nový,tak všechny pazvuky přestaly.Předtím chtěl dát auto do šrotu,ptž se obával drahé opravy P 206 1,4i rok 2004 Taky byl v servisech a nevěděli nic
To může být spousta věcí, převodovka taky.. Konkrétně od motoru po primární hřídel příp. něco rezonuje od motoru. Takže agregáty včetně pohonu (shodíš řemen když to zmizne tak je to na nich), rozvody, setrvák spojka ložiska primární hřídele.
Převodovka obvykle jde sehnat za pakatel a často hučí jak kráva ale furt to jede ještě tisíce kilometrů..
Auto pokud začne žrát prachy tak je výhodnější zbavit se ho, je otázka jestli teď máš OK stav který chvíli vydrží nebo to bude pokračovat..
Dát to do servisu obvykle znamená vyházet tísíce až desítky tisíc a není záruka že to bude v pořádku...
Každá porucha má svoje specifické příznaky, podle nich se jde, dá se jít víceméně najisto. Nutno slyšet projet se v tom, na dálku věštění z koule...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.