Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka servo řizení

Od: martinmartas® odpovědí: 5 změna:

zdravím, v lednu mi na autě v servisu měnili posilovač řizení a od té doby na autě pořad svítí žluta kontolka serva, pry je ve volantu špatnej snimač nebo co a v druhem servisu mi řikali že snimač ve volantu není špatnej a posilovač řizení taky není špatne ale proč sviti to nevědí, když chybu vymažu tak na druhej den ta kontrolka zasviti zas, ví někdo co s tím? dik

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

základem je diagnostika a mechanik co sní umí

pokud by to bylo čidlo řízení tak bud by servo nejelo vúbec nebo by jelo furt

servo pokud netočíte volantem by mělo bejt v klidu nemělo by běžet

třeba u fábií se to dá poměrně dobře poznat neb bzučení serva kery je v levim podběhu je docela dobře slyšitelný

hodnocení

nebzučí nic, v autorizovanem servisu mi řikali že by nejradši vyměnili cele servo znovu a cena 45tis což tolik na to nemam

a co takhle záruka když to dělal servis proč byste to měla platit znova?

hodnocení

0x

Na čem to je?

výrobce, model, rok, motor?

Na Fabii 1 běžně odchází snímač natočení úhlu volantu a někdy blbne i kroužek volantu hned pod volantem u aut s ESP.

Kdo umí z diagnostikou a není lama co umí jen mazat chyby, tak se závada snadno odstraní.

Taky je vhodné měřit vedení a spoustě servisů se do tohodle nechce, protože je to časově náročné a oprava pracná.

hodnocení

0x

Zkuste otočit volantem do krajních poloh a potom ujet pár km, možná to zhasne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]