Nejste přihlášen/a.
Zde je namuál na výměnu oleje Výměna motorového/... blogauto.cz/...
A jen tak mimo soutěž a dotaz. Na Xantii jsem měl výpustný šroub jak navnutřní 4hran (vel.nwn, ale je to identický rozměr jako 4hran standartní dveřní kliky) a vnější šestihran nwn zda 17 nebo 19mmči větší . stejné to mal Pug 106 -1,1 typ HDY.Naproti tomu třeba C4 1,6-16V HDi typ9HX má výpustný jen šestihran a olej ftr tuším 19mm klíč (ořech gola) .U těch předchozích jmenovaných včetzně C5 2,0i RFN je ol.ftr ceý ne vložka.
Jinak pokud cokoliv dělám beru si, neboť nemaje garáž a pracuji před panelákem (povětšinou, tedy banality),celou golu (ořech od 5,5mm až 30mm)+ kufr s dalším cajkem (otevřené, ráčnové, zahnuté očkové klíče, několik kleší, torxy...)
Vozík s sebou nejběžnější nářadí a ořechy, ale celou golu ne.
Našel jsem dokonce video, kde je napsáno vše.
Je to ořech 27 a čtyřhranný 8. Děkuji a hezký den přeji.
Však jsem to psal, že je toto možné. Jinak včera mi to nedalo a koukal jsem na ftr v C4-je to taky 27mm. Teď jsem zvědavý jak to budu mít na Xsaře Picasso, bude to takový otloukánek-pracovní auto na cesty do práce..,ale ftr. je tam patrona,aklespoň na Xantii se stejným motorem to tak bylo.
Takže výměna OK ať Vám autínko jezdí bez závad !
Děkuji, ale auto je tchána.
Výměnu jsem provedl, protože byl zvyklý měnit olej á 10000km nebo 5let(Punto1.1) a jeho roční nájezd je cca 2500km pouze město, tak jsem mu koupil olej(5litrů) a vložku filtru, na kterou koukal s podivem a když se ho tchyně ptala, jestli ví, kolik oleje tam dát, odpověděl: Tak tam naleju, kolik se tam vejde a uvidím.. a já se zděsil a raději to vyměnil.
Vešlo se tam 3,2litru po opakované kontrole vychladlého motoru.
Přeji hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.