Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje Citroen C3 1.4 mpi 2011 nářadí

Od: petrklic® odpovědí: 7 změna:
Zdravíčko,
mohla by mi tu nějaká dobrá duše napsat, kolikátka ořech je na kryt olejového filtru a jestli je na výpustném šroubu čtyřhran a jeho velikost?
Už je to dovnitř, co jsem to měnil a v sobotu budu znova, tak bych byl rád nepřekvapen. Děkuji moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zde je namuál na výměnu oleje Výměna motorového/... blogauto.cz/...

A jen tak mimo soutěž a dotaz. Na Xantii jsem měl výpustný šroub jak navnutřní 4hran (vel.nwn, ale je to identický rozměr jako 4hran standartní dveřní kliky) a vnější šestihran nwn zda 17 nebo 19mmči větší . stejné to mal Pug 106 -1,1 typ HDY.Naproti tomu třeba C4 1,6-16V HDi typ9HX má výpustný jen šestihran a olej ftr tuším 19mm klíč (ořech gola) .U těch předchozích jmenovaných včetzně C5 2,0i RFN je ol.ftr ceý ne vložka.

Jinak pokud cokoliv dělám beru si, neboť nemaje garáž a pracuji před panelákem (povětšinou, tedy banality),celou golu (ořech od 5,5mm až 30mm)+ kufr s dalším cajkem (otevřené, ráčnové, zahnuté očkové klíče, několik kleší, torxy...)

hodnocení

Vozík s sebou nejběžnější nářadí a ořechy, ale celou golu ne.

Našel jsem dokonce video, kde je napsáno vše.
Je to ořech 27 a čtyřhranný 8. Děkuji a hezký den přeji.

hodnocení

Ještě doplním, že je to 8mm čtyřhran,ale celý šroub je šestiran 22mm, takže mi stačily dva oříšky.

Však jsem to psal, že je toto možné. Jinak včera mi to nedalo a koukal jsem na ftr v C4-je to taky 27mm. Teď jsem zvědavý jak to budu mít na Xsaře Picasso, bude to takový otloukánek-pracovní auto na cesty do práce..,ale ftr. je tam patrona,aklespoň na Xantii se stejným motorem to tak bylo.

Takže výměna OK ať Vám autínko jezdí bez závad !

Jinak zvu Vás do citroen-clubu, Tedy pokud neznáte.

Výměna oleje Citroen C3 1.4 mpi 2011 nářadí
hodnocení

Děkuji, ale auto je tchána.
Výměnu jsem provedl, protože byl zvyklý měnit olej á 10000km nebo 5let(Punto1.1) a jeho roční nájezd je cca 2500km pouze město, tak jsem mu koupil olej(5litrů) a vložku filtru, na kterou koukal s podivem a když se ho tchyně ptala, jestli ví, kolik oleje tam dát, odpověděl: Tak tam naleju, kolik se tam vejde a uvidím.. a já se zděsil a raději to vyměnil.
Vešlo se tam 3,2litru po opakované kontrole vychladlého motoru.
Přeji hezký den

hodnocení

2x

řekl bych 8mm

protechshop.cz/...

Vyměnil bych to za zátku s imbusem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]