Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace elektrokoloběžky v záruce

Od: chovanecivan43 odpovědí: 12 změna:

V květnu 2022 jsem zakoupil elektrokoloběžku v hodnotě 40 tisíc,jsou to ty veliké typu harley.Po ujetí 230 km mi koloběžka najednou počas jízdy přestala jet a na displeji se rozsvítila kontrolka.Tu jsem hned v ten den vyfotil a mejlem poslal prodejci,kde jsem popsal,co se stalo.Pro jistotu jsem kontaktoval prodejce taky telefonicky.Bylo mi sděleno,že neví,co to je a bude kontaktovat servis a že mi hned zavolá zpátky.

Dva dny se nic nedělo,až když jsem volal zpátkydozvěděl jsem se,že to "asi"bude senzor,nebo čidlo a že vlastně neví nikdo co to je.Řekl jsem mu,ať tedy pošle servisáka a závadu odstraní.Bylo mi sděleno,že to tak nefunguje a že koloběžku budu muset dopravit k nim do servisu,který je od nás vzdálený 200km.Dopravu si prý mám zajistit sám,na vlastní náklady.Já mu na to odpověděl,že nevidím důvod,abych někam vezl šedesáti kilový stroj kvůli součástce,která má nanejvýš pár gramů a že jako prodávající si musí zajistit dopravu na vlastní náklady,pokud se jedná o opravu v záruce.Vysmál se mi,prý říkám nesmysly,ale že teda ji odveze,ale až pojede naším směrem,co prý může být za týden,nebo i měsíc a odvoz si opět budu muset zaplatit já.Pam mě napadl,že prý nárok na záruční reklamaci nemám,protože nemám udělanou servisní prohlídku po 200km.Já mu na to odpověděl,že koloběžka má najeto 230 km,což je pořád v toleranci a na servisní prohlídku nemohu,když koloběžka nejede.Byl jsem ochoten teda,že servisákovi zaplatím polovinu cesty,ale to taky odmítl.Proto se ptám,jak mám postupovat? Děkuji za vaše odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Pošleš mu to, prokazatelně, nejlevnější přepravní společností a náklady na dopravu spojené s vyřízení reklamace budeš vyžadovat (včetně dopravy zpátky). Nárok na reklamaci máš i bez servisní prohlídky to ti lhal = prodejce je vykuk a dá se čekat ojeb typu "závada se neprojevila reklamace se zamítá dopravné jde na vás" a podobně.. Pak nastupuje návrh že se udělá znalecký osudek a bude se reklamovat s nim...

Mmch. pokud to má parametry víc jak 250W/ 25 kmh, tak je to motorka a musí mít techničák, značky, POV a ty řidičák. Bez toho nesmí ani na polní cestu. Pokud na komunikaci někoho zrakvíš tak celá škoda půjde za tebou (srazíš se dolámeš ho = velice snadno nad stovky tisíc)

makk
hodnocení

1x

1. Reklamací se to stává, až když prodejci pošlete nebo osobně předáte papír nazvaný REKLAMACE. To, co děláte dosud jsou jen dotazy, na které Vám prodejce asi ani nemusí odpovídat.

2. Podmínky reklamace stanovuje prodejce. Pokud trvá na dopravě koloběžky k němu, musíte mu vyhovět. Ale dopravu by měl zajistit nebo zaplatit prodejce, to vaše povinnost není.

3. Problém je s těmi 200km. To není (aspoň u aut) prohlídka po 200km, ale při 200km. Obvykle se toleruje 10%, tedy 220km, takže lze říct, že jste nesplnil záruční podmínky. Ta záruční prohlídka měla být kde? To byste na ni jel těch 200km na koloběžce k prodejci, nebo má síť opraven? V prvním případě jste měl vyrazit na prohlídku hned po koupi a akorát by Vám to vyšlo na těch 200km. Ve druhém bych to dopravil do opravny na garanční prohlídku a ať udělají obojí (prohlídku i záruční opravu). Podívejde se pečlivě na záruční podmínky, zda je tou garanční prohlídkou podmíněna záruka.

hodnocení

0x

Koukám zase nějaký vyčůraný překupník, co si myslí, že prodejem věci jeho povinnosti končí. Ze zákona máte právo na to, aby vám prodejce zaplatil nezbytné náklady, které jste měl s reklamací výrobku. Takže pokud si dopravu odmítá prodejce sám zařídit, tak poslat na reklamaci levným dopravcem a schovat účet.

hodnocení

0x
Otec má stejnou elektrokoloběžku a je v opravně přes dva měsíce! Nekomunikují.. nedá se tam dovolat.. Nejdřív chtěli jen dovézt baterii, že ji otestují a měli ji 14dní..Po 14dnech ji vrátili s tím, že je dobrá..(500kč +cesta 4x30km).Po namontování to stejně nejelo,tak chtěli dovézt celou koloběžku..A nyní po 2měsících mlčení prý vadná baterie a že ji testujou..Co s ní teda dělali předtím? Asi nic a chtěli 500kč.. Teď už opět mlčí a asi baterii dál pohledem "testují" .Prodejna+"servis" Veltrusy
asd1

Pokud byla v záruce, tak sis mohl po měsíci nechat vrátit prachy...

Není už bohužel v záruce,ale koupená je u nich.. Spíš to píšu,aby každý věděl,jak funguje jejich "odborný servis"..Byli jsme tam dokonce osobně, když dlouho nekomunikovali a byl tam "někdo",kdo nevěděl vůbec nic..Technik na opravy k nim prý jezdí jednou týdně..Asi teda mají spoustu zmetků na reklamaci v záruce, když na tu naší co už v záruce není se "koukli" až po dvou měsících..A teď už zase čekáme, že se prý ozvou sami..*zed*
asd1

Jen provize za prodej a dál nic, servis leda brigádník kterej zvládne vyměnit baterku a to ještě jestli jí vůbec jsou schopný sehnat.. Nebo čekaj až dorazí z číny *smich* Nic víc od servisu nečekej...

Ale třeba zasáhl anděl strážnej, způsobit škodu na motorce bez papírů se fakt může hodně prodražit... Sundá tě pobíhající čokl, zrakvíš chodce a už to jede...

hodnocení

0x

A nakonec se ukáže, že to nesmí na silnici, že ..

To nesouvisí s reklamací.. Čínské skútry a motorky bych na silnici taky nepouštěl ikdyž to má papíry.Nechápu jak tyhle stroje můžou mít homologaci.Měl jsem pár exemplářů a už bych to nechtěl ani zadarmo.Koupil jsem radši olítanou Yamahu z roku 95 a to je lepší než nová Čína..

Nesouvisí i souvisí. Když koupím od Serjoži samopal, můžu ho po roce reklamovat?

Záleží,jestli je Serjoža férovej chlap;) Ale tazatel ten čínskej krám koupil v dobré víře, že mu v případě reklamace vyjdou vstříc.. Má doklady o koupi a nakecali mu, že to má záruku..bla,bla,.. náhradní díly atd..Tak tomu uvěřil a teď z něj dělají blbce..Klasika v ČR.Kdekdo prodává kdejakej šunt,kterej koupil za zlomek ceny a pak zkouší oblbnout lidi..

Skončí to u ČOIky, která to nechá zavřít i s garáží, kde to prodávají. A nevezme si na nich nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]