Nejste přihlášen/a.
Na EFB a AGM jsou opravdu nejlepší procesorové nabíječky. Zapojíš jako mobil či tablet a nestaráš se a nehlídáš. Vše se nabije a ukončí samo.
Doporučuji CTEKy.
Třeba CTEK 5.0 je ideální. Já mám verzi Polar. Má lepší káble a nepraskají jim izolace ani v mrazu.
Doporučuji i na CTEK "obleček z gumy"proti poškození krytu.
...
Sám mám EFB baterky v obou autech, protože krom startování snesou i cyklování a vibrace. Tedy ideální do offroadu a do minibydlíku (občas si do auta vezmu práci a notebook a někde zajedu a z baterky čerpám jako z trakční).
Autonabíječka je od toho, aby nabila akumulátor na horní hranici kapacity a pak přepnula na udržovací dobíjení.
Takže si kup normální nabíječku, která má rozsah pro kapacitu tvojí baterie.
Je zbytečný nechávat nabíječku připojenou k akumulátoru po nabití.
A pokud bys měl problémy se startováním, tak musíš napřed zkontrolovat odběr proudu z akumulátoru při uzamčení auta a uspání všech řídících jednotek.
To co do akumulátoru "natlačíš" za jeden den dobíjení, tak tam musí aspoň měsíc vydržet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.